POSLEDNJE VESTI

Uhapšen zbog krivičnog dela iz 2010. godine

30.12.2022.

Izvesni M.K. iz Niša osuđen je pred Višim sudom u Nišu zbog izvršenja krivičnog dela 2010. godine. Optuženi je pre 12. godina izvršio krivično delo razbojništvo, nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija. M.K. je 5. marta 2010. godine sa još njih četvoricom opljačkao Vojvođansku banku u Nišu uzevši veliki iznos novca. Za njim je raspisana poternica i M.K.  je uhapšen u Španiji a zatim ekstradiran u našu zemlju.

Pljačkaše je jedno lice dovezlo ispred banke, dok su oni tada ušli u banku naoružani i maskirani sa perikama, u rukama su nosili cveće kako bi zavarali obezbeđenje. Radnika obezbeđenja su udarili nekoliko puta pištoljem kako bi ga savladali i tom prilikom su mu zadali prelom potiljačne kosti a zatim mu je M.K. kako bi ga zastrašio pucao iznad glave.

Drugog radnika obezbeđenja su takođe razoružali, ušli u trezor banke pretili službenicima da će pucati u njih a zatim im naredili da svi moraju da legnu na pod.

Uzevši novac u iznosu od 48.203.570 dinara koji su smestili u torbe od platna, u begstvu susreli su se sa službenikom A.M. na koga su pucali ali na svu sreću nisu ga povredili. Vozilo su parkirali na periferiji Niša, spalili ga sa sve perikama i maskama.

Razbojnici su identifikovani na osnovu bioloških tragova i uhapšeni, dok navac nije pronađen.

Izvesni M.K. je sa Višim sudom u Nišu zaključio sporazum na osnovu priznanja krivičnog dela, on je osuđen na osam godina zatvora. Iskoristivši zakonsko pravo da traži ponavljanje suđenja kako bi se preispitala zakonitost pravosnažne presude donate bez njegovog prisustva, kazna mu je smanjena na ukupno pet godina zatvora. Takođe, oduzeto mu je 82.160 evra i obavezan je da plati sudski paušal od 15.000 dinara, dok će se o ostalim troškovima odlučiti posebnim rešenjem.

Kako saopštava portal Višeg suda u Nišu, sudija Miško Radivojević, M.K. je ukinut pritvor ali mu je izrečena mera napuštanja boravišta i obaveta javljanja jednom mesečno nadležnoj policijskoj stanici svakog narednog meseca od 1. do 5. u mesecu.

 

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com

Bilten