Lekari klinike za kardiologiju imali najuspešniju godinu u poslednjih osam godina

04.01.2023.

Kako dr Dragan Milić, direktor klinike za kardiologiju ističe, godina 2022. koju smo ispratili bila je najuspešnija po rezultatima rada. Klinika za kardiologiju Univerzitetskog kliničkog centra Niš postoji već osam godina. U prethodnoj godini broji 959 hospitalizovanih pacijenata a ambulantno pregledanih 8771 pacijenta.

Milić navodi da je operisano 526 pacijenata, 306 kardiohiruških i 220 vaskularnih. Stopa smrtnosti je za kardiohiruške pacijente iznosila 0,65%, a to je dvoje umrlih pacijenata, a od vaskularnih intervencija preminulo je 7 pacijenata odnosno 3,18 %. Od ukupnog broja hospitalizovanih pacijenata preminulo je 15 lica, što je 1,56%.

Lekari ove klinike objanjavaju da ne mogu uvek da uspeju u svemu, ali da je važno da uvek pokušavaju i daju sve od sebe. Ciljeve koje imaju za već sada 2023. godinu jeste da se eliminiše lista čekanja, da se obezbedi celokupna usluga pacijentima odmah nakon pregleda, ali i da Niš dobije Institut za kardiovaskularne bolesti na koji čeka već 45. godina.

Cilj je i da se otvori poliklinika za kardiovaskularne bolesti kako bi se odmah na jednom mestu dobila kompletna usluga, uvođenje hidridne metode i minimalno invazivne procedure za potrebe nove opreme, kao i zaposlenje još novih i mladih ljudi, ali i da se prošire kapaciteti intenzivne nege kako bi pacijenti sa juga Srbije odmah operisali u roku ne dužem od 30 dana.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com

Bilten