URUČENA NAJVEĆA GRADSKA PRIZNANJA – NAGRADA „11. JANUAR”

11.01.2023.
1
3
4
5
6
7
8
9
10
2

Svečana sednica Skupštine grada, kojom je predsedavao dr Boban Džunić, a na kojoj su saopštena imena dobitnika najprestižnijeg gradskog priznanja održana je u Narodnom pozorištu u Nišu. Na svečanoj sednici Skupštine grada Niša, tradicionalno je dodeljena nagrada „11. januar”.

Nagrada „11. januar” kao najviše priznanje Grada Niša, dodeljuje se za izuzetna dostignuća koja afirmišu grad u privirednim, društvenim i drugim oblastima.

Svečanu sednicu otvorio je predsednik Skupštine grada dr Boban Džunić koji je istakao da komisija nije imala lak zadatak jer u Nišu radi veliki broj izuzetnih pojedinaca, koji su zaslužili nagrade i priznanja.

„Čast je pozdraviti vas na svečanosti kojom čuvamo i slavimo naš grad. Povodom dana osobođenja grada Niša od Turske vlasti će biti nagrađeni kolektivi i pojedinci koji su svojim radom dali pečat ovom vremenu, dali putokaz kako se treba odnositi prema društvu u kojem se radi i stvara. Njihova dela će ostati kao trag, podstrek, poziv da budu još bolji” izjavio je predsednik Skupštine grada dr Boban Džunić.

Predsednik Skupštine dr Boban Džunić upoznao je prisutne o dobitnicima nagrade „11. januar” koji doprinose razvoju i promociji grada Niša. „U konkurenciji kolektiva dobitnici su Narodno pozorište u Nišu i Akademski hor Studentskog kulturnog centra u Nišu. U kategoriji pojedinaca dobitnici su Miroslav Veličković, autor knjige „Spomenici vojnika i ratnika na Starom groblju u Nišu”, Đovani Antonioli, direktor i suvlasnik fabrike Olimpias Knitting Serbia i dr Željko Mirković, filmski i televizijski autor, reditelj i producent” saopštio je predsednik Skupštine grada dr Boban Džunić.

Gradonačelnica Dragana Sotirovski izrazila je zadovoljstvo zbog održavanja svečane sednice i izjavila:

„Ovo je veliki istorijski datum koji naš grad svrstava u važne gradove istorije Srbije. Čestitam dobitnicima ove prestižne nagrade, kao i na svemu onome što su postigli u oblastima u kojima se bave, jer dobiti ovakvu gradsku nagradu znači da su dostigli negde i vrhunac u karijerama” rekla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com

Bilten