U SUSRET EVROPSKOJ NEDELjI PREVENCIJE RAKA GRLIĆA MATERICE

18.01.2023.
poster_ginekologija-1360x765

Dom zdravlja Niš se tradicionalno priključuje obeležavanju Evropske nedelje prevencije raka grlića materice, ove godine pod sloganom „Rak grlića materice- rak koji možemo sprečiti“. Obeležava se u periodu od 23. – 29.01.2023. godine u cilju podizanja svesti žena o raku grlića materice i načinima prevencije. U ovom periodu Služba za zdravstvenu zaštitu žena planirala je brojne aktivnosti sa željom da pokrene žene da razmišljaju o svom reproduktivnom zdravlju i da koriste dostupne mere primarne i sekundarne prevencije.

Akcije su planirane u prostorijama Službe za zdravstvenu zaštitu žena, u centralnom objektu Doma zdravlja Niš u amfiteatru centralnog objekta u vidu predavanja na temu očuvanja reproduktivnog zdravlja namenjena mladima iz različitih škola u tržnim centrima „Delta planet“ i „Roda“, gde bi žene mogle da dobiju prigodne savete i flajere; u vidu medijskih nastupa na loklanim televizijama. Akcije će biti organizovane u periodu od 23. – 29.01.2023. godine a do tada molimo sugrađanke da urade skrining na rano otkrivanje raka svakog radnog dana u periodu od 07:00 do 20:00 časova i subotom od 07:00 do 14:00 časov, u ordinaciji broj 55 na prvom spratu u Službi za zdravstvenu zaštitu žena.

U znaku podrške zdravstvenim radnicima koji brinu o zdravlju žena odvojite jedan dan, posetite svog izabranog ginekologa i uradite skrining pregled na rano otkrivanje raka grlića materice.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com

Bilten