POSLEDNJE VESTI

Više javno tužilaštvo u Nišu traži doživotnu kaznu za svirepo ubistvo tročlane porodice Đokić iz Aleksinca

19.01.2023.

Ispred Višeg suda u Nišu 22. februara zakazano je pripremno ročište pred glavni pretres za ubistvo tročlane porodice Đokić iz Aleksinca. Pripremno ročište održaće se pre glavnog pretresa i tada će tužilaštvo i odbrana  izneti sve dokaze koji će biti izvođeni tokom glavnog pretresa.

Za svirepo ubistvo Više javno tužilaštvo zatražilo je doživotnu kaznu robije, dok je vođenje postupka protiv Đonića povereno sudiji Višeg suda u Nišu Mirku Draškoviću.

Inače, Goran Đokić, Gordana Đokić i njihova ćerka Lidija Đokić (25), nestali su u noći 26. septembra 2021. godine. Vraćajući se kući pošto su posetili Lidijinu baku Stojanku, Goranovu majku, presreo ih je rođak Goran Džonić nakon čega je usledio nezapamćeni scenario, tragedija i svirepo ubistvo.

Goran Đokić je bio vlasnik menjačnice, a kako se smatra njihov rođak Goran Džonić izvršio je zločin iz koristoljublja.

Tela porodice pronađena su 2. oktobra, spaljena u ataru sela Moravac. Nakon što je pucano u njih, njihova tela su spaljena, kao i automobil kojim su se kretali marke “Folksvagen pasat”, nedaleko od sela Tešica.

Kod Gorana Džonića pronađeno je 40.000 evra, koje je sakrio na imanju svog sina Stefana. Stefan i Milan Džonić, njegovi sinovi, prvobitno su bili privedeni. Nakon istrage, dokaza dokazano je da je Goran Džonić sam učestvovao bez njihove pomoći u ovom ubistvu, iako je kako bi se odbranio nabrajao imena sinova i ljudi kao svoje saučesnike. Nakon svih istraga optužbe protiv trećih lica su odbačene.

 

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten