POSLEDNJE VESTI

Imunizacija u Domu zdravlja Niš

24.01.2023.

U Domu zdravlja Niš, lekari i službe različitih odeljenja apeluju na građane da su u zdravstvenoj stanici dostupne sve vakcine kako bi se smanjila epidemija i pandemija različitih bolesti. S obzirom na to da je u Republici Srbiji u proteklom periodu aktuelna epidemiološka situacija malih boginja, održan je sastanak rukovodstva kadra službe za zdravstvenu zaštitu dece.

Cilj sastanka bio je da se u što većem broju poveća obuhvat dece MMR vakcinom, kao i ostalih vakcina koje su obavezne za određeni uzrast. Kako lekari ističu, trenutak nalaže da izabrani pedijatri treba da prate svoje pacijente i u razgovoru sa roditeljima povećaju njihova znanja o štetnostni odluke da svoju decu ne vakcinišu.

Vakcina ili cepivo, bila je najefikasnije sredstvo za borbu protiv i eradikaciju infektivnih bolesti.

Takođe, korona virus ne jenjava, još uvek je među nama, prema tome, ne smemo da zaboravimo da je imunizacija važna i da u Domu zdravlja Niš imamo mogućnost za to. Pored stručnog kadra na raspolaganju su vakcine: SINOFARM, PFIZER, BIVALENTNA MODERNA BIOTECH SPAIN, a od srede i BIVALENTNA PFIZER vakcina.

Vaknicaciju protiv Korona virusa u Domu zdravlja Niš službe vrše svakog radnog dana u vremenskom intervalu od 07.00 do 20.00 časova, a subotom od 07.00 do 13.00 sati.

 

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten