POSLEDNJE VESTI

Kineska Nova godina u Nišu obeležiće se 26. januara

24.01.2023.

U gradu Nišu, Kineska Nova godina biće obeležena 26. januara (četvrtak). Na karavanu prijateljstva sav dobrotvorni prihod biće preusmeren centru za pružanje usluga socijalne zaštite „Mara“. U državi Srbiji, Institut za pojas i put u saradnji sa gradovima Beogradom, Novim Sadom, Nišom, Borom i Smederevom organizovali su proslavu Kineske Nove godine.

Aleksandar Vučić, predsednik Republike Srbije, čestitao je od srca narodu Kine, svojim prijateljima, godinu Zeca. Kako je istakao predsednik Srbije na svom tviter nalogu: „ Sa željom da je dočekaju u veselju i dobrom zdravlju. Želim Vam da u krugu porodice i prazničnom raspoloženju započenete da ostvarujete najsmelije snove, Srećna Vam Nova godina“.

Za Srbiju i Kinu kaže se da imaju čelično, neraskidivo i dugovečno prijateljstvo, koje je od velikog značaja za sve. Podsetimo, u doba pandemije Korona virusa, Kina je prva i jedina u jednom trenutku pomogla Srbiji, stala uz našu državu. Takođe, mnogo je zajedničkog rada u Srbiji, u gradu Nišu, tokom pandemije zahvaljujući Kini izgrađena je laboratorija „Vatreno oko“, ali i mnoge fabrike koje su smanjile broj nezaposlenih.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten