POSLEDNJE VESTI

Izveštaj rada Doma zdravlja Niš tokom vikenda

30.01.2023.
Dom zdravlja Niš
kovid-vakcinacija-vakcina-vakcine-pandemija-covid-korona-karantin-izolacija-antigenski-test-testiranje-virus-soj-prevencija-unsplash
korona-virus-esensa-2
korona
koronavirus-sohbet-etmekle-bulasir-mi-h1584889708-9ba8e5

Lekari Doma zdravlja uspešno su obavili akcije tokom vikenda namenjene slabo pokretnim i nepokretnim pacijentima. Medicinske ekipe Doma zdravlja obišle su meštane sela Donja Studena, u cilju pružanja neophodne medicinske nege i usluge.

Meštani su imali priliku da pored razgovora sa medicinskom ekipom, provere nivo šećera u krvi i krvni pritisak. Medicinska ekipa je uradila klinički pregled i uputila ih na dalje dijagnostičke procedure i lečenje.

Takođe, održana je i akcija pod nazivom “Zdravlje za sve”, koja je imala za cilj da se zdravstvena zaštita približi svim populacionim grupama. Stanovnici svih pet gradskih opština imali su prilike da odrade sledeće zdravstvene preglede: uzimanje anamneze, klinički pregled, EKG, merenje krvnog pritiska, određivanje nivoa šećera u krvi, previjanje i obrada rane, pružanje saveta lekara u vezi sa lečenjem hroničmih bolesti.

Sa druge strane lekari i medicinske službe iz crvene zone ukupno su pregledali 339 pacijenata, 146 prvih i 193 kontrolnih pregleda. Urađeno je 16 rentgenska snimka i 127 laboratorijske analize. Od ukupno 198 testova, 24 je bilo pozitvnih, dok je od urađenih 232 testa registrovano 26 pozitivnih na kovid 19.

Ono što je važno jeste da je u pedijatrijskoj kovid ambulanti od ukupno 8 testirane dece samo je 1 dete pozitivno na virus korona.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com

Bilten