POSLEDNJE VESTI

JKP „Mediana“ Niš – noćna smena se pokazala kao efikasna

03.02.2023.
JKP Mediana

Ekipe JKP „Mediana“ Niš rade odnedavno i noćnu smenu, što je pokazalo dobre rezultate. Noćne ekipe rade od 19.00 do 07.00 sati, imaju 11 reona koje obilaze. U vreme kada je saobraćaj uveliko smanjen poslovi se lakše, brže i efikasnije rade, a postoji i ušteda goriva. Smanjen saobraćaj omogućava nekim mašinama da se do grada i željenog reona koji se treba urediti mogu brže vratiti. Problemi sa kojima se ekipe susreću jesu neprohodne ulice, zbog nepropisno parkiranih vozila.

Ivan Mihajlović, direktor javno komunalnog preduzeća, istakao je u jednoj emisiji da je neophodna reorganizacija rada i poboljšanje u 2023. godini zbog veće količine otpada. Naime, kako je još istakao u 2022. godini bilo je 4930 metara kubnih otpada na šta je uticao rast standarda. U gradu Nišu porast standarda uticao je na veću potrošnju, ali i na građevinsku industriju koja proizvodi inertni otpad.

JKP „Mediana“ Niš kupovinom novih 20 vozila sa popustom od 10%, ima za cilj da svaka ulica ima svog „domaćina“ odnosno poslovođu koji će biti zadužen za taj deo naselja ili ulice, klupe, kante, mobilijare, zelene površine i higijenu ulice. Prema tome, neophodno je smanjiti adminitrativne poslove za 20% i povećati broj radnika zaduženih za terenski rad.

Ono  što je još neophodno za čistiji grad jeste vraćanje pranja ulica, trgova i trotoara cisternama.

Ivan Mihajlović, naglasio je da u Nišu postoje dva reciklažna dvorišta, kao i to da takav vid odlaganja otpada postoji samo na dva mesta u Srbiji. Apelovao je na građane da imaju priliku da sav kabasti otpad odlažu u reciklažnom dvorištu potpuno besplatno. Naveo je da se mora povećati svest ljudi da se pored kontejnera ne treba odlagati otpad, jer to utiče na vreme i efikasnost ekipa i njihov rad.

 

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten