PLAN OBJAVLJIVANJA POPISNIH REZULTATA

09.03.2023.
republički_zavod_za_stistiku

Podaci o nacionalnoj pripadnosti građana Srbije će biti objavljeni 28. aprila, podaci o broju i veličini stambenih jedinica biće prezentovani 11. maja, dok će javnost informacije o starosti i polu stanovnika naše zemlje dobiti 25. maja, saopštio je Republički zavod za statistiku.

8.juna biće predstavljena dva izveštaja – o stanovima prema površini i o sobama i pomoćnim prostorijama u stanu.

16. juna će biti prezentovani podaci o veroispovesti, maternjem jeziku i nacionalnoj pripadnosti. O osnovnim karakteristikama domaćinstava u Srbiji, podaci će biti objavljeni 7. jula, a 20. jula o broju lica i domaćinstava u stanovima i nastanjenim prostorijama.

Podaci o školskoj spremi, pismenosti i kompjuterskoj pismenosti će biti predstavljeni 31. jula, a 25. avgusta o bračnom statusu, dok će 29. septembra informacije o migracionim obeležjima stanovništva. 20. oktobra biće predstavljeni podaci o osnovnim karakteristikama porodica u Srbiji.

15. novembra biće prezentovani podaci o grejanju u stanovima, a 17. podaci o ekonomskim obeležjima građana Srbije.

Podaci o invaliditetu biće predstavljeni 1. decembra, dok će 22. decembra o osnovnim skupovima stanovništva. 28. decembra biće predstavljen izveštaj o stanovima prema vrsti zgrade, godini izgradnje i spratnosti.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten