POSLEDNJE VESTI

Dom zdravlja Niš – planirane aktivnosti za 18. mart (subota)

17.03.2023.
dz

Lekari Doma zdravlja Niš održali su edukaciju u kućnim uslovima svim zainteresovanim građanima o vakcini protiv Kovida 19, važnosti, zdravlju, očuvanju zdravlja i preventivi. Medicinske ekipe Doma zdravlja Niš planirale su za 18. mart realizaciju akcije sa početkom od 09.00 do 11.00 sati, pod nazivom “Približimo se pacijentima”, za meštane sela Rautovo. Svi zainteresovani će imati prilike da obave preventivne i skrining preglede.

Ono što je planirano za 18. mart (subota), jeste da će se u centralnom holu Doma zdravlja Niš sa početkom od 09.00 do 12.00 sati održati pružanje saveta iz domena socijalne zaštite. Socijalne radnice iz Službe za kućno lečenje, medicinsku negu i palijativno zbrinjavanje ovom prilikom pružaće savete o mogućnostima ostvarivanja prava iz domena socijalne zaštite.

Tim ciljem lekari Doma zdravlja Niš redovno organizuju akciju “Otvorena vrata”, kako bi pacijenti i građani imali prilike da urade sve preventivne preglede, imaju uvid sa svojim lekarima o istoriji bolesti, spreče širenje određenih bolesti, pokažu ili razviju svest o svom zdravlju i njegovoj zaštiti.

Zato će se u subotu, 18. marta, sa početkom od 07.00 do 14.00 sati, organizovati i navedena akcija. Služba za zdravstvenu zaštitu žena poziva sve žene starosne dobi od 25. do 64. godine da urade skrining na rano otkrivanje karcinoma grlića materice – PAPA test. Uzimanje brisa radiće se na I spratu, ordinacija broj 5, u prostoru Službe za zdravstvenu zaštitu žena u centralnom objektu Doma zdravlja Niš

Služba za zdravstvenu zaštitu odraslih će raditi i sledeće skrining preglede: na rano otkrivanje karcinoma debelog creva; na rano otkrivanje kardiovaskularnih bolesti (merenje krvnog pritiska); na rano otkrivanje dijabetesa; na rano otkrivanje depresije.

Služba za polivalentnu patronažu poziva žene da prisustvuju obuci za samopregled dojke.  Služba za radiološku dijagnostiku poziva žene starosne dobi od 50. do 69. godina da se odazovu skriningu na karcinom dojke i obave mamografiju. Služba za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju: određivanje koštane gustine – dezintometrija.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com

Bilten