POSLEDNJE VESTI

Trilateralni sastanak trajao je duže od 12 sati

20.03.2023.
ALEKSANDAR VUCIC

Aleksandar Vučić, predsednik Republike Srbije sastao se u Ohridu, Makedoniji, sa visokim predstavnikom Evropske Unije, zaduženim za spoljne poslove i bezbednosnu politiku i potpredsednikom Evropske komisije Žozepom Boreljom, ali i specijalnim izaslanikom Evropske Unije za dijalog Beograda i Prištine, Miroslavom Lajčakom.

Trileteralni sastanak trajao je duže od 12 sati, a predsednik Srbije se zatim obratio novinarima i stanovnicima svoje zemlje kako bi ih uputio o razgovorima i pregovorima.

Predsednik Srbije, istakao je da ništa nije potpisano, naveo je nekoliko tačaka o kojima su dogovarali. Istakao je da će implementacioni plan morati da se nadograđuje.

Ono što je važno kako ističe predsednik države Srbije, kao prioritetna obaveza je stavljeno formiranje Zajednice srpskih opština, a to je sve iz već prethodno postignutog dogovora u vezi dijaloga. Vučić je još objasnio da će Evropski savet procenjivati koliko je ko uradio iz implementacionog plana, a da će se to nezavisno ceniti za svaku stranu posebno.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten