POSLEDNJE VESTI

Dom zdravlja Niš – redovne akcije, edukacije i obeležavanje značajnih dana

21.03.2023.
dz

Lekari Doma zdravlja Niš sa odeljenja Medicine sporta organizovali su ekipu u sastavu lekara, fizioterapeuta i medicinskog obezbeđenja, povodom Mini kupa u kušarci „Milan Ciga Vasojević“.

U centralnom holu Doma zdravlja Niš, 20. marta obeležen je dan borbe protiv raka dojke, akcija je trajala od 11.00 do 13.00 časova. Učešće u sprovedenoj akciji uzele su službe iz Centra za preventivne zdravstvene usluge, Služba za polivalentne patronaže, Služba za radiološku dijagnostiku, Služba za zdravstvenu zaštitu žena.

Cilj akcije je podizanje svesti kod žena o značaju preventivnih pregleda ali i ranom otkrivanju bolesti. Kako stručnjaci navode kada se bolest otkrije na vreme, rak dojke je izlečiv u preko 90% slučajeva.

Povodom Nacionalnog dana borbe protiv raka dojke Medicnska služba polivalentne patronaže Doma zdravlja Niš, na poziv Komiteta za međunarodnu saradnju studenata medicine Srbije – IFMSA u amfiteatru Medicinskog fakulteta u Nišu održala je radionicu tim povodom. Pored poučnog predavanja na temu raka dojke, održana je i edukacija za samopregled.

Medicinske službe Doma zdravlja Niš polivalentne patronaže, odazvali su se pozivu  direktora osnovne škole „Dr Zoran Đinđić“ u naselju Brzi Brod, i tim povodom, održali predavanja i radionice na temu „Lična higijena i očuvanje zdravlja“. Učenici od petog do osmog razreda ove škole pokazali su veliko interesovanje i uzeli aktivno učešće u radioničnom radu.

Korona

U kovid ambulantama Doma zdravlja Niš ukupno je pregledano 611 pacijenta, odrđeno je 254 prvih i 357 kontrolnih pregleda. Urađeno je 37 rentgenskih snimaka i 235 laboratorijskih analiza. Od urađenih  547 testa, registrovano je ukupno 85 pozitivnih na kovid 19. U pedijatrijskoj kovid ambulanti Doma zdravlja Niš obavljena su 10 pregleda (6 prvih pregleda i 4 kontrolna pregleda). Urađeno su 14 testova kod dece i registrovano je 1 pozitivno dete.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten