POSLEDNJE VESTI

Dom zdravlja Niš – imunizacija

22.03.2023.
kovid-vakcinacija-vakcina-vakcine-pandemija-covid-korona-karantin-izolacija-antigenski-test-testiranje-virus-soj-prevencija-unsplash

Lekari Doma zdravlja Niš održali su promociju vakcine protiv Kovida 19, na Trgu kralja Milana, 22. marta, u vremenskom periodu od 10.00 do 12.00 sati. Svim zainteresovanim građanima lekari Doma zdravlja Niš pružili su potrebne informaciji o značaju vakcine i važnosti imunizacije.

Građani su informisani i o novoj bivalentnoj vakcini, odnosno buster dozi vakcine protiv Kovida 19, koja je pre svega namenjena starijim građanima od 60. godina, ali i svim mlađim grupama koji žive sa hroničnim bolesnicima.

Dom zdravlja Niš akciju je sporveo u saranji i partnerstvu sa Gradom Niš i TOC-om – Asocijacijom za razvoj održivih zajednica iz Zaječara a uz podršku Svetske zdravstvene organizacije u Srbiji, u okviru projekta pod nazivom “Podrška organizacija civilnog društva kod angažovanja u zajednici pri sprovođenju kampanje vakcinacije protiv KOVID-19”.

Akciji su prisustvovali i dali svoj doprinos članovi rukovodstva Doma zdravlja Niš, na čelu sa direktorom profesorom doktorom  Miloradom Jerkanom, ali i predstavnici Svetske zdravstvene organizacije u Srbiji.

Izveštaj Kovid ambulante

U kovid ambulantama Doma zdravlja Niš ukupno je pregledano 504 pacijenta, odrađeno je 192 prvih i 312 kontrolni pregleda. Urađeno je 26 rentgenskih snimaka i 168 laboratorijskih analiza. Od urađenih  511 testova, registrovano je ukupno 94 pozitivnih na kovid 19. U pedijatrijskoj kovid ambulanti Doma zdravlja Niš obavljena su 7 pregleda (3 prva pregleda i 4 kontrolna pregleda). Urađeno su 12 testova kod dece i registrovano je 4 pozitivna deteta.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten