POSLEDNJE VESTI

Dom zdravlja Niš – zdravlje na prvom mestu

02.06.2023.
Dom zdravlja Niš

Za organizovan Bazar zdravlja, koji je održan na današnji dan, Milorad Jerkan, direktor Doma zdravlja Niš, ističe da je posećenost bila na zavidnom nivou.

Takođe, ono što lekari stalno apeluju jeste da su preventivni pregledi neophodni, kako bismo stvorili jednu zdravstvenu kulturu, redovno išli svom lekaru i reagovali na vreme ukoliko je to potrebno. Većina nezaraznih bolesti može biti izlečena u velikoj većini ukoliko se otkrije u početnim fazama.

Zdravstveni radnici Doma zdravlja Niš, imali su pet punktova na kojima su bili raspoređeni, raspoloženi da dodele savete, promotivni materijal zdravstveno vaspitnog karaktera, kako bi se unapredilo zdravlje.

Ono što lekari i medicinski radnici stalno napominju jeste da je dijabetes jedna od podmuklih bolesti, zato je važno da se o tome razgovora, ali i da se nivo šećera u krvi stalno proverava.

Zato su lekari Doma zdravlja Niš organizovali akciju pod nazivom “Pričajmo o dijabetesu”, u zdravstvenoj Gornja Toponica, od 09.00 do 11.00 sati, kako bi pomogli zainteresovanim pacijentima.

Svi zainteresovani građani imali su priliku da provere krvni pritisak, odrede nivo šećera u krvi, urade skrining na dijabetes i dobiju savete u vezi prevencije i lečenja hroničnih nezaraznih bolesti.

Da bi deca kada odrastu imala jednu zdravstvenu kulturu jako je važno da od malih nogu steknu naviku da idu svom lekaru, bez straha, jer je to neophodno. Zato se za mališane različitih vrtića svake nedelje organizuju zdravstveno vaspitne radionice na kojima uče o dentalnoj oblasti.

U ordinaciji Zubić vila, uz bojanke i igračke stiču svoja prva znanja o značaju pravilne ishrane i tehnike pranja zuba. Služba za zdravstvenu zaštitu u oblasti dentalne medicine – Odeljenje za zdravstvenu zaštitu organizovala je veselu radionicu zdravstveno-vaspitnog karaktera sa roditeljima i decom iz vrtića Švrća.

Korona virus

U kovid ambulantama Doma zdravlja Niš ukupno je obavljen 71 pregled, urađeno je 39 prvih i 32 kontrolna pregleda. Urađeno je 4 rentgenska snimka i 23 laboratorijske analize. Od ukupnog broja urađenih testova 82, na korona virus bilo je  4 pozitivna lica. U pedijatrijskoj kovid ambulanti Doma zdravlja Niš nije obavljen nijedan pregled (0 prvix i 0 ponovnih pregleda) i nije bilo testipane dece.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten