POSLEDNJE VESTI

APEL UČESNICIMA U SAOBRAĆAJU DA POŠTUJU PROPISE

05.09.2023.
374564241_619663513685612_3418377371336379345_n

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije upozorilo je juče na podatak da je za samo tri dana, od 1. do 3. septembra, u saobraćajnim nezgodama u Srbiji poginulo osam osoba, dok su dve zadobile teške telesne povrede opasne po život.

U saopštenju se ističe da je samo u nedelju, 3. septembra, stradalo  čak pet učesnika u saobraćaju, i dodaje da je na auto-putu Miloš Veliki, na teritoriji Surčina, u sudaru automobila marke „fijat punto”, koji se kretao suprotnim smerom, i vozila marke „hjundai” jedna osoba poginula, dok je jedna teže, a jedna lakše povređena.

Od siline udarca „fijat” se zapalio i izgoreo, a policijski službenici utvrđuju sve činjenice i okolnosti u vezi s ovom saobraćajnom nezgodom.

Od ukupnog broja saobraćajnih nezgoda od 1. do 3. septembra čak tri su, uključujući i onu na auto-putu Miloš Veliki, izazvali vozači automobila koji su prešli u kolovoznu traku namenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smera.

Takođe, najčešći uzrok saobraćajnih udesa bila je i neprilagođena brzina, nakon čega su vozači gubili kontrolu nad vozilom i sleteli s puta.

Uprava saobraćajne policije sprovodiće akcije pojačane kontrole usmerene na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja kojima se najviše ugrožava bezbednost saobraćaja.

Takođe, MUP apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju propise kako bi sačuvali svoj i tuđe živote, ističe se u saopštenju.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com

Bilten