POSLEDNJE VESTI

JKP “Tržnica” – rekonstrukcija pijace “Krive livade”

11.09.2023.
JKP tržnica Niš

Iz JKP “Tržnica” obaveštavaju građane Niša, da zbog rekonstrukcije pijace “Krive livade” i aktuelne situacije u vezi sa tim, zakupcima pijačnog prostora, vlasicima montažnih objekata, čiji objekti ometaju radove u ovoj fazi postupka rekonstrukcije, poslato je obaveštenje o raskidu ugovora o zakupu mesta na vreme,  pri čemu su ispoštovane klauzule ugovora kojim je  predviđeno da ugovor prestaje da važi „ukoliko dođe do rekonstrukcije pijace“, takođe, dat je i otkazni rok shodno ugovoru 15 dana od dana obaveštenja.

Ukupan broj objekata koji se uklanjaju je 17, od čega je 1 u vlasništvu JKP „Tržnica“ Niš. Prostor na kome se sada nalaze lokali su ulaz u buduću pijacu.

Kako navode iz ovog preduzeća, na prostoru pijace nema vlasnika, već samo zakupaca prostora sa kojima je JKP „Tržnica“ razgovarala zajedno sa gradonačelnicom grada.

Tom prilikom ponuđene su tri mogućnosti: (a) ulazak u samu pijacu i rad bez prekida, (b) nastavak rada i prelazak odmah u slobodne lokale bez dodatne licitacije i novih naknada ili (v) promena lokacije i preseljenje na neku drugu pijacu.

Na razgovoru u Kabinetu sa zakupcima tezgi 31. jula tekuće godine, na sastanku je bio i Zoran Nikolić koji je, kako navode iz Tržnice, juče zloupotrebio medije i izgovorio niz neistina, a kome je objašnjeno kakve su mogućnosti za nastavak njegovog rada.

Takođe, podsećaju iz JKP “Tržnice” da su svi objekti na pijaci  montažnog tipa, privremenog karaktera, bez važeće građevisnke ili privremene dozvole. Zakupacima lokala će biti ponuđeni i objekti koji budu naknadno postavljeni na pijačni plato, nakon završetka rekonstrukcije.

Rekonstrukcijom pijace posle 30 godina Nišlije će dobiti modernu natkrivenu pijacu sa osvetljenjem, nivelisanim platoom, odvojene zelene od robne pijace sa dužim radnim vremenom.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com

Bilten