Dom zdravlja Niš – detalna medicina dece

16.09.2023.
DZ

Lekari stomatolozi, Doma zdravlja Niš, kroz redovne preglede i edukacije dece, ističu da je oralna higijena jako važna, bilo da su u pitanju stalni ili mlečni zubi, kao i to da je higijena važna i pre rasta zuba i traje čitavog života. Kroz redovne radionice sa decom različitog uzrasta, radi se na odnosu deteta i stomatologa, kako bi se premostio strah od stomatologa, kako ne bi došlo do njega i kako bi deca stvorila naviku da slobodno idu svom lekaru stomatologu, jer su prevencija i lečenje zuba na vreme jako važni.

Iz Službe za zdravstvenu zaštitu u oblasti dentalne medicine dece Doma zdravlja Niš, tokom protekle nedelje obavili su sistematske preglede učenika osnovnih škola van gradskog područja. Pregledi učenika obavljeni su po ustaljenom rasporedu u matičnim osnovnim školama OŠ „Lela Popović“, OŠ „Vojislav Ilić Mlađi“, OŠ „Branko Radičević“ u selima: Miljkovac, Gornji Komren, Rujnik, Leskovik, Vukmanovo, Berbatovo i Gabrovac. Ukupno je pregledan 221 učenik, 34 učenika u selu Miljkovac, 90 učenika u selu Hum i 97 učenika u selu Gabrovac.

Takođe, DZ Niš pridružuje se akciji pod nazivom “Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo”, koju organizuje MUP Republike Srbije, u niškoj Tvrđavi, 16. septembra (subota). Tim povodom učešće u ovoj akciji uzeće Služba za zdravstvenu zaštitu dece i školske dece- multidisciplinarni tim Savetovališta za mlade i Razvojnog savetovališta.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com

POSLEDNJE VESTIBilten