POSLEDNJE VESTI

Dom zdravlja Niš – prevencija, pregledi i dijagnoza

16.09.2023.
dom-zdravlja-nis

Tokom vikenda Dom zdravlja Niš će realizovati tri akcije za sve zainteresovane pacijente, “Približimo se pacijentima” u selu Čokot, “Zdravlje za sve” i akciju “Otvorena vrata”. Lekari iz različitih službi će 16. septembra (subota), održati akciju “Zdravlje za sve”, namenjenu pacijentima koji su slabo pokretni, nepokretni ili osetljivog zdravlja.

Kroz akciju “Otvorena vrata”, koja će biti 16. septembra (subota), od 07.00 do 14.00 sati, biće dostupne sledeće službe: Služba za zdravstvenu zaštitu žena poziva sve žene starosne dobi od 25. do 64. godina, da urade skrining na rano otkrivanje karcinoma grlića materice – PAPA test.

Uzimanje brisa radiće se na I spratu, ordinacija broj 5, u prostoru Službe za zdravstvenu zaštitu žena u centralnom objektu Doma zdravlja Niš. Služba za zdravstvenu zaštitu odraslih će raditi i sledeće skrining preglede: na rano otkrivanje karcinoma debelog creva; na rano otkrivanje kardiovaskularnih bolesti (merenje krvnog pritiska); na rano otkrivanje dijabetesa i na rano otkrivanje depresije.

Služba za polivalentnu patronažu poziva žene da prisustvuju obuci za samopregled dojke. Služba za radiološku dijagnostiku poziva žene starosne dobi od 50. do 69. godina da se odazovu skriningu na karcinom dojke i obave mamografiju. Služba za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju: određivanje koštane gustine-dezintometrija.

Za stanovnike sela Čokot, akcija “Približimo se pacijentima”, biće realizovana 17. septembra (nedelja), kada će se obaviti pregledi za sve osetljive grupe.

 

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com

Bilten