POSLEDNJE VESTI

Dom zdravlja Niš – Prevencija kao put do zdravlja

01.03.2024.
Dom zdravlja Niš

Dom zdravlja Niš organizuje akciju preventivnih i skrining pregleda pod nazivom „Otvorena vrata“, 02. marta (subota), u centralnom objektu, u periodu od 07.00 do 14.00 časova. Veliko angažovanje medicinskih ekipa ima za cilj da se na ovaj način animira veliki broj građana da urade preventivne i skrining preglede i time spreče nastanak bolesti i komplikacija.

Organizovani su sledeći preventivni i skrining pregledi: Služba za zdravstvenu zaštitu žena poziva sve žene starosne dobi od 25-64 godine da urade skrining na rano otkrivanje karcinoma grlića materice – PAPA test. Uzimanje brisa radiće se na I spratu, ordinacija br.55, u prostoru Službe za zdravstvenu zaštitu žena u centralnom objektu Doma zdravlja Niš

Služba za zdravstvenu zaštitu odraslih će raditi i sledeće skrining preglede: na rano otkrivanje karcinoma debelog creva; na rano otkrivanje kardiovaskularnih bolesti (merenje krvnog pritiska); na rano otkrivanje dijabetesa i na rano otkrivanje depresije.

Služba za polivalentnu patronažu poziva žene da prisustvuju obuci za samopregled dojke. Služba za radiološku dijagnostiku poziva žene starosne dobi od 50-69 godina da se odazovu skriningu na karcinom dojke i obave mamografiju. Služba za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju: određivanje koštane gustine-dezintometrija.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com

Bilten