POSLEDNJE VESTI

ODRŽANA TREĆA SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE BABUŠNICA

01.04.2024.
babusnica-grb

U Sali 3 zgrade opštine Babušnica, danas je održana sednica Skupštine opštine Babušnica. Na dnevnom redu III sednice novog skupštinskog saziva pred odbornicima lokalnog parlamenta našla se 21. tačka.

Odbornici su nakon razmatranja usvojili Predloge Odluke o ostvarivanju prava na besplatnu užinu za sve učenike osnovnih škola „Mladost“ iz Velikog Bonjinca, „Svetozar Marković“ iz Ljuberađe i „Bratstvo“ iz Zvonca, kao i učenike izdvojenih odeljenja Osnovne škole „Despot Stefan Lazarević“ iz Babušnice, i pojedinih kategorija učenika od 1. do 8. razreda ove škole, koji ispunjavaju kriterijume.

Usvojene su i Odluka o utvrđivanju operativnog plana za odbranu od poplava za vode II reda na teritoriji opštine Babušnica, Odluka o usvajanju Godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta za područje opštine Babušnica za 2024. godinu, Odluka o davanju na korišćenje nepokretnosti: Objekat komunalne-infrastrukture fekalne kanalizacione mreže, na kp.br.4771 KO Suračevo,  kao i Odluka o izmeni Odluke o mesnim zajednicama na teritoriji opštine Babušnica i Odluka o naknadama i drugim primanjima izabranih, imenovanih i postavljenih lica, odbornika Skupštine opštine, članova Opštinskog veća i članova radnih tela Skupštine opštine i Opštinskog veća.

Usvojen je i Predlog Rešenja o obrazovanju Opštinskog štaba za vanredne situacije za teritoriju opštine Babušnica, kao i predlozi rešenja o razrešenju i imenovanju članova Upravnog odbora Predškolske ustanove „Dečja radost“ iz Babušnice i jedog člana Upravnog odbora Doma kulture Babušnica.

Data je saglasnost i na izveštaje o radu Predsednika opštine i Opštinskog veća za period od 01.01. do 30.10. 2023. godine, Opštinske uprave za period 01.01. do 31.12. 2023. godine, Opštinskog pravobranilaštva, Crvenog krsta, Narodne biblioteke, Centra za socijalni rad, Doma kulture i Turističke organizacije opštine Babušnica za 2023. godinu, kao i saglasnost na Izveštaj o radu sa finansijskim izveštajem JKP „Regionalna deponija Pirot“ za 2023. godinu, i Izveštaj o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti po programu poslovanja za JKP „Komunalac“ Babušnica za 2023. godinu.

Izveštaj o radi predsednice opštine Babušnica Ivane Stojičić, za za period od 01.01. do 30.10. 2023. godine možete videti i čuti u prilogu, dok će svi ostali izveštaji biti objavljeni u Skupštinskom pregledu na zvaničnom sajtu Opštine Babušnica na iternet adresi www.babusnica.rs.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com

Bilten