POSLEDNJE VESTI

Opština Babušnica – REGIONALNA „PAŽLjIVKOVA SMOTRA“ ODRŽANA

27.05.2024.
Babusnica-grb

Opština Babušnica bila je domaćin Regionalne „Pažljivkove smotre“, projekat edukacije dece o bezbednom učestvovanju u saobraćaju u svojstvu pešaka, vozača bicikala i putnika u vozilima sprovodi Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije u saradnji sa lokalnim savetima za bezbednost saobraćaja. Učestvovali su timovi dece iz Babušnice, Dimitrovgrada, Bele Palanke, Merošine i Aleksinca, koji su pobedili na školskim i opštinskim takmičenjima.

Realizacija ovog projekta počela je 2017. godine, odvija se u četri faze školsko, opštinsko, regionalno i reupbličko takmičenje, a u njemu iz godine u godinu učestvuje sve više lokalnih samouprava i dece predškolskog uzrasta, kao i prvog i drugog razreda osnovne škole.

U okviru takmičenja pripremljeni su različiti tipovi igara prilagođenih uzrastu dece, sa ciljem unapređenja njihovog znanja o saobraćaju. Učesnici su pokazali zavidno znanje u poznavanju saobraćajnih propisa i bezbednog učešća u saobraćaju, pa su pobednici u kategoriji predškolaca i učenika prvog razreda dobijeni nakon bonus pitanja, jer su na kraju po dve ekipe imale isti broj poena.

U kategoriji predškolaca najbolji rezultat na današnjoj Regionalnoj „Pažljivkovoj smotri“ ostvarila su deca iz Merošine. Drugo mesto je pripalo predškolcima iz Babušnice a treće mesto zauzeli su mališani iz Bele Palanke.

U kategoriji učenika prvog razreda najbolja je bila ekipa iz Babušnice, drugo mesto zauzeli su prvaci iz Bele Palanke, dok su treći bili prvaci iz Merošine.

U kategoriji učenika drugog razreda pobedila je ekipa iz Aleksinca, drugo mesto zauzela je ekipa iz Babušnice, a treća je bila ekipa iz Merošine.

Deca su dobila prigodne poklone, a najbolji su ostvarili plasman na Republičku smotru koja će biti održana 10. i 11. juna u Kragujevcu.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *