Dom zdravlja Niš – pružanje prevencije

05.07.2024.
dom-zdravlja-nis

U centralnom holu Doma zdravlja Niš u subotu 06. jula (subota), u periodu od 09.00 do 12.00 časova, biće organizovane aktivnosti pružanja saveta iz domena socijalne zaštite. Socijalne radnice Službe za kućno lečenje, medicinsku negu i palijativno zbrinjavanje ovom prilikom pružaće savete o mogućnostima ostvarivanja prava iz domena socijalne zaštite.

Takođe, Dom zdravlja Niš organizuje akciju preventivnih i skrining pregleda „Otvorena vrata“, u subotu 06. jula godine u centralnom objektu u periodu od 07.00 do 14.00 časova. Organizovani su sledeći preventivni i skrining pregledi:

  1. Služba za zdravstvenu zaštitu žena poziva sve žene starosne dobi od 25-64 godine da urade skrining na rano otkrivanje karcinoma grlića materice – PAPA test. Uzimanje brisa radiće se na I spratu, ordinacija br. 55, u prostoru Službe za zdravstvenu zaštitu žena u centralnom objektu Doma zdravlja Niš. 2. Služba za zdravstvenu zaštitu odraslih će raditi i sledeće skrining preglede: na rano otkrivanje karcinoma debelog creva; na rano otkrivanje kardiovaskularnih bolesti (merenje krvnog pritiska); na rano otkrivanje dijabetesa i na rano otkrivanje depresije.
  2. Služba za polivalentnu patronažu poziva žene da prisustvuju obuci za samopregled dojke. 4. Služba za radiološku dijagnostiku poziva žene starosne dobi od 50-69 godina da se odazovu skriningu na karcinom dojke i obave mamografiju.
  3. Služba za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju: određivanje koštane gustine – denzitometrija

 

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com

Bilten