POSLEDNJE VESTI

Nove akcije JKP „Mediana“

06.04.2021.
Mediana 1

JKP „Mediana“ trenutno radi na uklanjanju divljih deponija, koje predstavljaju konstantan problem. Jedna od većih takvih deponija je u blizini mosta kod sela Medoševac, gde po proceni ima oko 4.000 metara kubnih otpada. JKP „Mediana“ je uz pomoć društveno odgovornih kompanija „Vodogradnja“ i „Monikom“, koje su ustupile svoju mehanizaciju i ljudstvo, uspelo da ukloni 2.200 kubika otpada. Vršeno je uklanjanje otpada kako sa bedema tako i iz korita reke Nišave. U predstojećem periodu radiće se na sanaciji preostalog dela deponije.
Sledeća velika deponija je kod sela Gornje Međurovo, gde po proceni ima 100.000 metara kubnih otpada.

Pored uklanjanja deponija aktuelna je i sadnja, pa tako pored redovnog programa JKP „Mediana“ planira nove osmišljene i mnogobrojne akcije.
JKP „Mediana“ ima za cilj da sva naseljena mesta na teritoriji Niša uvede u sistem redovnog odvoza otpada. Trenutno su uvedena četiri nova sela u sistem: Pasjača, Oreovac, Jasenovik i Vrelo. To je još jedan od načina borbe protiv nastanka divljih deponija.
Planirana je i nova akcija besplatnog odvoženja kabastog otpada, čiji početak zavisi od razvoja trenutne epidemiološke situacije.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten