POSLEDNJE VESTI

  Nove akcije JKP „Mediana“

  06.04.2021.1min730
  Mediana 1

  JKP „Mediana“ trenutno radi na uklanjanju divljih deponija, koje predstavljaju konstantan problem. Jedna od većih takvih deponija je u blizini mosta kod sela Medoševac, gde po proceni ima oko 4.000 metara kubnih otpada. JKP „Mediana“ je uz pomoć društveno odgovornih kompanija „Vodogradnja“ i „Monikom“, koje su ustupile svoju mehanizaciju i ljudstvo, uspelo da ukloni 2.200 kubika otpada. Vršeno je uklanjanje otpada kako sa bedema tako i iz korita reke Nišave. U predstojećem periodu radiće se na sanaciji preostalog dela deponije.
  Sledeća velika deponija je kod sela Gornje Međurovo, gde po proceni ima 100.000 metara kubnih otpada.

  Pored uklanjanja deponija aktuelna je i sadnja, pa tako pored redovnog programa JKP „Mediana“ planira nove osmišljene i mnogobrojne akcije.
  JKP „Mediana“ ima za cilj da sva naseljena mesta na teritoriji Niša uvede u sistem redovnog odvoza otpada. Trenutno su uvedena četiri nova sela u sistem: Pasjača, Oreovac, Jasenovik i Vrelo. To je još jedan od načina borbe protiv nastanka divljih deponija.
  Planirana je i nova akcija besplatnog odvoženja kabastog otpada, čiji početak zavisi od razvoja trenutne epidemiološke situacije.

  Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

  Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


  INFORMIŠI SE

  Portal u službi građana.


  Telefon: +381654046672

  E-mail: ininfonis@gmail.com





  Bilten