POSLEDNJE VESTI

U Babušnici turnir 3×3

23.08.2021.
Screenshot_1

Protekle subote Babušnica je bila domaćin spektakularnog turnira u okviru Roda 3×3 prvenstva Srbije. Turnir je organizovan u konkurenciji seniora i juniora i održan je na otvorenom terenu u centru Babušnice na tartan podlozi. Učestvovalo je 17 ekipa iz cele Srbije, a međunarodni karakter turniru dala je ekipa iz Severne Makedonije.

Organizatori su poseban akcenat bacili na juniore, obezbedili su neuobičajeno veliku novčanu nagradu što je motivisalo mlade sportiste da se u velikom broju prijave i odmere snagu sa vršnjacima. Nakon sjajnih utakmica najviše je pokazala ekipa “Rakini unuci” koja je u izuzetno neizvesnom finalu pobedila rezultatom 16:15 ekipu “Moj stan 010”. Rakini unuci su osvojili i ček vredan 50 hiljada dinara.

Mladići iz ekipe Železnika bili su utučeni zbog poraza u plufinalu, a kakvu takvu utehu doneo im je jedan od najboljih igrača juniorskog turnira Jovan Jocić, koji je pobedio u takmičenju u brzom šutiranju trojki u obe konkurencije, i seniorskoj i juniorskoj.

Publika, organizatori i takmičari, svi su se složili u jednom, seniorski turnir u Babušnici bio je najjači u dosadašnoj istoriji turnira, a Babušnica je po treći put bila domaćin jednog od turnira u sklopu prvenstva Srbije. Na papiru, najveći favorit bila je ekipa Ralje koja je u Babušnicu došla kao aktuelni pobednik prestižnog Kupa “Dejan Dimitrijević”, koji se tradicionalno svake godine održava na Zlatiboru. Međutim, favorizovana Ralja je stigla do trećeg mesta. U polufinalu ih je zaustavila ekipa Banjice iz Bele Palanke rezultatom 21:18. Publici se u tom meču u punom sjaju predstavio Dušan Filipović koji je “rešetao” iz mogućih i nemogućih pozicija i meč završio sa šest postignutih “dvojki”. U drugom polufinalu ekipa “Kino Vlae” iz Severne Makedonije bila je dominantna protiv Bele Palanke i pobedila je rezultatom 21:7. Makedonci su bili ljubimci velikog dela publike, imali su sjajno izbalansiranu ekipu sa tri vrsna šutera i dominantnim centrom Markom Dujkovićem, 226 centimetara visokim igračem koji je posebno zablistao u polufinalu, za njega Belopalančani nisu imali rešenje. Banjica je osvojila ček na 100 hiljada dinara, drugoplasirana ekipa Kino Vlae dobila je 20, a trećeplasirana Ralja 10 hiljada dinara.

Nagrade pobednicima uručila je predsednica Opštine Babušnica Ivana Stojičić.

 

 

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten