POSLEDNJE VESTI

Pojačana kontrola saobraćaja do 10. januara

05.01.2022.
Snimak ekrana 2021-12-27 094941

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, tokom akcije pojačane kontrole saobraćaja usmerene na otkrivanje saobraćajnih prekršaja – prekoračenje dozvoljene brzine, vožnja pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, kao i nekorišćenje sigurnosnog pojasa otkrili su i sankcionisali ukupno 11.888 vozača na teritoriji Republike Srbije.

Za četiri dana, policija je iz saobraćaja isključila 1.126 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola, a zbog vožnje pod dejstvom psihoaktivnih supstanci 33 vozača. Na trežnjenju u službenim prostorijama policije zadržano je čak 226 vozača koji su imali više od 1,20 promila alkohola u organizmu. Takođe, 5.685 vozača sankcionisano je zbog prekoračenja dozvoljene brzine, a 1.935 učesnika u saobraćaju zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa, saopštili su iz MUP-a.

Pojačana kontrola saobraćaja na srpskim putevima trajaće do 10. januara, a njen cilj je očuvanje bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.

Pripadnici Uprave saobraćajne policije još jednom apeluju na vozače da brzinu kretanja prilagode uslovima puta i da poštuju saobraćajne propise kako bi sačuvali svoje i tuđe živote, dodaju u saopštenju MUP-a.

 

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *