POSLEDNJE VESTI

Raspisan konkurs za prijem kandidata iz građanstva u Vojnu akademiju Ministarstva odbrane za potrebe Helikopterske jedinice MUP-a

03.03.2022.
2021-09-15+-+helikopterska+pista+kod+hangara

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije raspisalo je konkurs za prijem kandidata iz građanstva u Vojnu akademiju Ministarstva odbrane za potrebe Helikopterske jedinice MUP-a.

Konkurs je otvoren od 2. do 31. marta 2022. godine i objavljen je na internet stranicama Ministarstva unutrašnjih poslova www.mup.gov.rs i Vojne akademije www.va.mod.gov.rs, gde se zainteresovani kandidati mogu informisati o svim detaljima i uslovima konkursa.

U školskoj 2022/2023. godini primaju se tri kadeta na studijski program Osnovne akademske studije Vojno vazduhoplovstvo, a kandidati treba da ispunjavaju opšte i posebne uslove konkursa.

Između ostalog, neophodno je da su kandidati državljani Republike Srbije sa prebivalištem u Srbiji, da imaju manje od 21 godine, da su završili četvorogodišnju školu tehničke struke ili gimnaziju, da su tokom svih godina školovanja ostvarili najmanje vrlo dobar uspeh.

Prijava na konkurs podnosi se Ministarstvu unutrašnjih poslova, Sektoru za ljudske resurse, Bulevar Zorana Đinđića 104, 11070 Novi Beograd, direktno ili putem pošte sa naznakom „Za konkurs za prijem u Vojnu akademiju“.

Sve informacije u vezi sa konkursom mogu se dobiti svakog radnog dana, u periodu od 13 do 15 časova na telefon 011/274-0000, lokal 402-81.

Školovanje u Vojnoj akademiji ima strukturu osnovnih akademskih studija prvog stepena u trajanju od četiri godine. Posle završetka školovanja, kadeti stiču visoko obrazovanje i stručno zvanje diplomirani inženjer mašinstva.

Za vreme školovanja kadeti stanuju u internatu, tokom školovanja Ministarstvo unutrašnjih poslova obezbeđuje im stipendiju, koja na mesečnom nivou iznosi oko 50.000 dinara, a troškove školovanja snose Ministarstvo odbrane Republike Srbije i Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije, na osnovu ugovora kojim se regulišu međusobne obaveze.

Nakon uspešno završenog školovanja u Vojnoj akademiji, kadeti stiču mogućnost prijema u radni odnos u Ministarstvo unutrašnjih poslova – Helikoptersku jedinicu, na radno mesto profesionalni pilot, na određeno vreme u svojstvu pripravnika, a nakon isteka pripravničkog staža i položenog stručnog ispita, primaju se u radni odnos na neodređeno vreme.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com

Bilten