POSLEDNJE VESTI

  Brojni infrastrukturni radovi na početku građevinske sezone

  12.04.2022.3min260
  Snimak ekrana 2022-04-12 155813

  Iako smo tek na početku građevinske sezone, u opštini Babušnica realizuju se ili privode kraju nekoliko infrastrukturnih radova. Sanirano je klizište na državnom putu II A reda Babušnica – Zvonce, kod sela Raljin, koje je pretilo da potpuno prekine saobraćaj na ovom putnom pravcu, a u toku su i završni radovi na izgradnji kanalizacije u ulici Ivice Miladinovića u dužini od 726 metara.
  Pre nekoliko dana počeli su radovi na letnjem održavanju puteva, kao i radovi na rekonstrukciji ograde i uređenju dvorišta Predškolske ustanove „Dečja radost“ u Babušnici.
  Trenutno se izvode i radovi na uređenju korita reke Lužnice od Gorčinca do Ljuberađe u dužini od 1,5 kilometra, a uskoro bi trebalo da počnu i radovi na kompletnoj rekonstrukciji deonice državnog puta I B reda od Babušnice do sela Svođe, u dužini od 17 kilometara.
  Sredstvima dobijenim putem konkursa kod ministarstava biće realizovano još nekoliko značajnih projekata. Najvredniji, i za stanovnike sela Kijevac najvažniji, je projekat potpune rekonstrukcije i asfaltiranje puta Stol – Kijevac u dužini od 3 kilometra, za čiju realizaciju je Ministarstvo privrede odobrilo Opštini Babušnica 35.000.000 dinara.
  Kako najavljuju iz lokalne samouprave, putem projekata biće realizovano još nekoliko značajnih infrastrukturnih radova.
  Putem projekta Završetak rekonstrukcije i izgradnje objekta pijace, biće igrađena ograda, uređene zelene površine i nabavljene dodatne pijačne tezge. Ukupna vrednost projekta je 10 miliona dinara, a za njegovu realizaciju Kabinet ministra za unapređenje nedovoljno razvijenih opština odobrio je 8 miliona dinara, dok je učešće lokalne samouprave 2 miliona dinara.
  Realizacijom projekta Pošumljavanje javne površine centralnog gradskog parka u opštini Babušnica, odobrenog od strane Ministarstva zaštite životne sredine, u centralnom gradskom parku biće formiran novi drvored, zamenjena osušena stabala i novim sadnicama popunjene upražnjene površine, a sredstvima Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave od 3 miliona dinara, biće uspostavljeno Jedinstveno upravno mesto, na kome će građani jednim dolaskom moći da obave različite poslove i više neće morati da obijaju pragove različitih službi i institucija.
  Projekat Jedinstvenog upravnog mesta Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave pokrenulo je još 2018. godine, a do ove godine Jedinstveno upravno mesto uspostavilo je 25 gradova i opština. Pored Babušnice, ove godine jedinstveno upravno mesto dobiće još 16 gradova i opština u Srbiji.

  Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

  Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


  INFORMIŠI SE

  Portal u službi građana.


  Telefon: +381654046672

  E-mail: ininfonis@gmail.com

  Bilten