POSLEDNJE VESTI

Brojni infrastrukturni radovi na početku građevinske sezone

12.04.2022.
Snimak ekrana 2022-04-12 155813

Iako smo tek na početku građevinske sezone, u opštini Babušnica realizuju se ili privode kraju nekoliko infrastrukturnih radova. Sanirano je klizište na državnom putu II A reda Babušnica – Zvonce, kod sela Raljin, koje je pretilo da potpuno prekine saobraćaj na ovom putnom pravcu, a u toku su i završni radovi na izgradnji kanalizacije u ulici Ivice Miladinovića u dužini od 726 metara.
Pre nekoliko dana počeli su radovi na letnjem održavanju puteva, kao i radovi na rekonstrukciji ograde i uređenju dvorišta Predškolske ustanove „Dečja radost“ u Babušnici.
Trenutno se izvode i radovi na uređenju korita reke Lužnice od Gorčinca do Ljuberađe u dužini od 1,5 kilometra, a uskoro bi trebalo da počnu i radovi na kompletnoj rekonstrukciji deonice državnog puta I B reda od Babušnice do sela Svođe, u dužini od 17 kilometara.
Sredstvima dobijenim putem konkursa kod ministarstava biće realizovano još nekoliko značajnih projekata. Najvredniji, i za stanovnike sela Kijevac najvažniji, je projekat potpune rekonstrukcije i asfaltiranje puta Stol – Kijevac u dužini od 3 kilometra, za čiju realizaciju je Ministarstvo privrede odobrilo Opštini Babušnica 35.000.000 dinara.
Kako najavljuju iz lokalne samouprave, putem projekata biće realizovano još nekoliko značajnih infrastrukturnih radova.
Putem projekta Završetak rekonstrukcije i izgradnje objekta pijace, biće igrađena ograda, uređene zelene površine i nabavljene dodatne pijačne tezge. Ukupna vrednost projekta je 10 miliona dinara, a za njegovu realizaciju Kabinet ministra za unapređenje nedovoljno razvijenih opština odobrio je 8 miliona dinara, dok je učešće lokalne samouprave 2 miliona dinara.
Realizacijom projekta Pošumljavanje javne površine centralnog gradskog parka u opštini Babušnica, odobrenog od strane Ministarstva zaštite životne sredine, u centralnom gradskom parku biće formiran novi drvored, zamenjena osušena stabala i novim sadnicama popunjene upražnjene površine, a sredstvima Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave od 3 miliona dinara, biće uspostavljeno Jedinstveno upravno mesto, na kome će građani jednim dolaskom moći da obave različite poslove i više neće morati da obijaju pragove različitih službi i institucija.
Projekat Jedinstvenog upravnog mesta Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave pokrenulo je još 2018. godine, a do ove godine Jedinstveno upravno mesto uspostavilo je 25 gradova i opština. Pored Babušnice, ove godine jedinstveno upravno mesto dobiće još 16 gradova i opština u Srbiji.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten