POSLEDNJE VESTI

  Na opštini Pantelej održana PITIJADA

  02.06.2022.2min630
  Screenshot_2

  U Nišu, Gradska opština Pantelej, obeležila je u okviru slave grada Niša, u saradnji sa Aktivom žena Niža, tradicionalnu manifestaciju pod nazivom „Dobrotvorna pitijada“. Manifestacija je održana u Domu učenika srednjih škola. Gosti ove opštine bili su predstavnici Trebinja, kao i delegacija grada Tivta.

  Manifestacija je ulepšana nastupom  KUD „Anđeli“, gde su mlađi prezentirali tradiciju kroz igranje folklora.

  Ovim povodom brojne žene i druga udruženja prezentuju svoje kulinarske veštine, kao i izradu domaćih pita po starim tradicionalnim receptima. Posetioci imali priliku da degustiraju pite, ali većina proizvoda donira se u dobrotvorne svrhe socijalno ugroženima.

  „Ove godine oko petnestak Udruženja žena iz našeg kraja na čelu sa aktivom „Žena“ i sa brojnim Udruženjima sa seoskog područja , ali i iz Makedonije organizujemo, pre svega, dobrotvornu Pitijadu jer sve ove pite koje ćemo danas da probamo i da degustiramo odlaze deci koja su obolela od Daunovog sindroma. Od prošle godine smo uveli da ova manifestacija bude u sklopu gradske slave i da to bude na neki način naš doprinos Opštine Pantelej u organizaciji same gradske slave“, kazala je predsednica opštine Nataša Stanković.

  Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

  Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


  INFORMIŠI SE

  Portal u službi građana.


  Telefon: +381654046672

  E-mail: ininfonis@gmail.com

  Bilten