POSLEDNJE VESTI

Na opštini Pantelej održana PITIJADA

02.06.2022.
Screenshot_2

U Nišu, Gradska opština Pantelej, obeležila je u okviru slave grada Niša, u saradnji sa Aktivom žena Niža, tradicionalnu manifestaciju pod nazivom „Dobrotvorna pitijada“. Manifestacija je održana u Domu učenika srednjih škola. Gosti ove opštine bili su predstavnici Trebinja, kao i delegacija grada Tivta.

Manifestacija je ulepšana nastupom  KUD „Anđeli“, gde su mlađi prezentirali tradiciju kroz igranje folklora.

Ovim povodom brojne žene i druga udruženja prezentuju svoje kulinarske veštine, kao i izradu domaćih pita po starim tradicionalnim receptima. Posetioci imali priliku da degustiraju pite, ali većina proizvoda donira se u dobrotvorne svrhe socijalno ugroženima.

„Ove godine oko petnestak Udruženja žena iz našeg kraja na čelu sa aktivom „Žena“ i sa brojnim Udruženjima sa seoskog područja , ali i iz Makedonije organizujemo, pre svega, dobrotvornu Pitijadu jer sve ove pite koje ćemo danas da probamo i da degustiramo odlaze deci koja su obolela od Daunovog sindroma. Od prošle godine smo uveli da ova manifestacija bude u sklopu gradske slave i da to bude na neki način naš doprinos Opštine Pantelej u organizaciji same gradske slave“, kazala je predsednica opštine Nataša Stanković.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten