POSLEDNJE VESTI

U opštini Babušnica održan je kamp za učenike osnovnih škola

07.07.2022.

Dečji obrazovno – istraživački kamp u Strelcu održan je po peti put od 2. jula do 4. jula, uz učešće oko 40 učenika iz 9 škola u Srbiji.

Ovaj kamp je zamišljen kao obrazovno-vaspitna, naučno-istraživačka manifestacija, koja je usmerena na podršku učenicima i razvoj njihovih širih potencijala i afiniteta, ali i na oživljavanje sela, iskorišćavanje i promociju potencijala i resursa Lužnice, afirmaciju zdravih stilova života i boravka u prirodi.
Program kampa obuhvata vanškolske i vannastavne aktivnosti učenika i stručnjaka, koje se odvijaju u kontrolisanim, ali netipičnim uslovima u prirodnom okruženju. Program prvog dana kampa obuhvatio je jednu dečiju predstavu, pet radionica i jedno predavanje, a završen je maskenbalom za učenike.
Drugi dan bio je namenjen za izlet, rekreaciju i istraživački rad u prirodi. Učesnici su posetili nedavno renoviranu školu i planinarski dom u selu Preseka, zatim kanjon Cedilku, izletište pored ribnjaka u Trnskim Odorovcima, kanjon i ždrela reke Jerme, manastir Poganovo i bazene u Zvonačkoj banji. Veče je bilo namenjeno za bioskop na otvorenom u drvorištu škole u Strelcu.
Poslednji dan kampa je tradicionalno namenjen festivalu tradicionalne kuhinje, pa su učenici, uz pomoć nastavnika mentora spremali specijalitete po izboru, a nakon degustacije i podele zahvalnica i diploma, učesnici su svoju posetu ovogodinjem kampu završili na kupališnom kompleksu u Babušnici.
Domaćin i ogranizator kampa je OŠ sa domom učenika „Dobrinka Bogdanović“ iz Strelca, a pokrovitelji kampa su Opština Babušnica i Turistička organizacija opštine Babušnica.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten