POSLEDNJE VESTI

U opštini Merošina održana informaciona kampanja o unapređenju kvaliteta zemljišta, vazduha i vode

07.07.2022.

U opštini Merošina, održana je informaciona kampanja za očuvanje i unapređenje kvaliteta zemljišta, vazduha i vode.

Informaciona kampanja je održana u okviru projekta „Stimulisanje zaštite prirode u opštinama Svoga i Merošina kroz poboljšanje upravljanja otpadom i vodama u okviru prekogranične saradnje Bugarske i Srbije“. Cilj ove kampanje jeste podizanje svesti o značaju ali i očuvanju kvaliteta zemljišta, vazduha i vode, kako bi se lokalno stanovništvo uključilo projektne aktivnosti.

Na samom početku sastanka, pre početka predstavljanja programa, učesnike su pozdravili Velimir Mitrović, diplomirani inženjer tehnologije, kao i Sonja Popović, master životne sredine i predstavnik javno komunalnog preduzeća Mediana. Zatim, uslediolo je predstavljanje primarne selekcije za očuvanje i unapređenje kvaliteta zemljišta, vazduha i vode, te je predstavljena situacija u regionu.

Predstavnici opština Merošine i Svoga, u okviru sa programom i projektom, imali su priliku da diskutuju o temi, kao i da razmene iskustva. Narednog dana, predstavnici opština su zajednp sproveli informacionu kampanju, te su svoje stečeno znanje na na istu temu mogli da promovišu lokalnom stanovništvu, uz promotivni materijal.

Projekat,  „Stimulisanje zaštite prirode u opštinama Svoga i Merošina kroz poboljšanje upravljanja otpadom i vodama u okviru prekogranične saradnje Bugarske i Srbije“, deo je INTEREG IPA Program prekogranične saradnje Bugarska – Srbija.

Projekat je finansiran od strane Evropske unije, u okviru instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA) i sufinansiran od strane država učesnica programa.

 

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten