Održaće se treći bazar zdravlja 2022. godine

15.07.2022.

Dom zdravlja Niš u saradnji sa GO Palilula organizuje treći ovogodišnji Bazar zdravlja u subotu 16.j jula  od 10.00 do 12.00  časova na platou ispred Niškog kulturnog centra.

Ovom prilikom građani će moći da provere svoje zdravlje besplatno i na licu mesta.

Na Bazaru zdravlja radiće se: merenje krvnog pritiska, merenje nivoa šećera u krvi, određivanje procenta masne mase u organizmu, određivanje BMI, podela saveta u vezi pravilne ishrane sportista, podela edukativnog materijala uz stručne savete lekara vezane za zdravlje i zdrave stilove života.

Hronična nezarazna oboljenja gde spadaju bolesti srca i krvnih sudova, šećerna bolest, maligne bolesti – rak dojke, grlića materice i debelog creva, predstavljaju vodeća oboljenja u našoj zemlji, a njihovom nastanku i razvitku doprinose faktori rizika u najvećoj meri vezani za neadekvatno zdravstveno ponašanje, kao i za faktore nasleđa.

Rizik nastanka ovih oboljenja se može redukovati ili eliminisati primenom određenih promotivnih aktivnosti i preventivnih intervencija..

I ove godine organizovaće se „Bazari zdravlja“ na različitim lokacijama u gradu, u junu, julu, avgustu i septembru.

Osnovni cilj promocije zdravlja i zdravih stilova života je smanjenje broja novoobolelih i broja umrlih od hroničnih nezaraznih bolesti.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com

POSLEDNJE VESTIBilten