POSLEDNJE VESTI

Počeo je Međunarodni studentski festival folkora

18.07.2022.

U subotu, 15. jula počeo je Međunarodni studentski festival folkora, u organizaciji SKC Niš. Prvo se odigrao svečani defile Obrenovićevom ulicom, zatim se nastavilo sa koncertom na Letnjoj pozornici.

Ansambl će nastaviti narednih dana sa nastupima u Ražnju, Beloj Palanci, Vladičinom Hanu i Knjaževcu, a potom će na zatvarnju ponovo zaigrati ispred Nišlija na Letnjoj pozornici.

Glavnom niškom ulicom sinoć se orila pesma i muzika koji su došli sa sedam različitih strana Amerike i Evrope. Ansambli iz Meksika, Slovenije, Rumunije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Severne Makedonije i Srbije pozdravili su Nišlije koje su, po tradiciji, sa oduševljenjem gledali svečani defile učesnika festivala.

Predsednik CIOFF Srbije uručio je sertifikat CIOFF international festival, čime je festival dobio najviši rang u organizaciji svetskih festivala folklora.

Međunarodni studentski festival folklora je jedini u Srbiji koji je ovako rangiran, te je ovakvo priznanje Međunarodnog saveta organizatora festivala folklora i tradiocionalne kulture još jače utabao staze za naredne uspehe niškog festivala i stvaranje brenda.
U sredu će se održati završni koncert na Letnjoj pozornici, sa početkom od 20.30 sati, ansambl najavljuje nove atraktivne koreografije koje do sada u Nišu nisu viđene.

 

 

 

 

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten