POSLEDNJE VESTI

U OPŠTINI BABUŠNICA URUČENI UGOVORI PO DRUGOM JAVNOM POZIVU ZA RAZVOJ RURALNOG TURIZMA

29.07.2022.

U okviru drugog javnog poziva za unapređenje ekonomskih aktivnosti na selu kroz podršku nepoljoprivrednim aktivnostima u 2022. godini, u opštini Babušnica danas su potpisani novi ugovori za Podršku aktivnostima vezanim za razvoj seoskog i ruralnog turizma, za koju je ove godine u budžetu opštine opredeljeno 5 miliona dinara.

Za unapređenje i razvoj seoskog turizma po drugom javnom pozivu sredstva je dobilo šestoro nosilaca registrovanih poljoprivrednih gazdinstava, a ukupna vrednost odobrenih sredstava je 2,3 miliona dinara.

U prvom javnom pozivu takođe je odobreno šest projekata, ukupne vrednosti 2,7 miliona dinara, čime su sredstva u budžetu opredeljena za ove namene utrošena za ovu godinu.

Realizacijom ove mere dobiće se 83 kategorisana ležaja kojih u babušničkoj opštini do sada nije bilo. Uz ležajeve u osnovnoj školi u selu Preseka znatno će biti uvećani smeštajni kapaciteti koji će doprineti razvoju turizma.

Ova mera realizuje se po prvi put ove godine, a maksimalni iznos podsticaja po korisniku za prihvatljive investicije i troškove je 500 hiljada dinara.

Posticaji su utvrđeni u maksimalnom iznosu od 70 odsto od vrednosti prihvatljive investicije u skladu sa zakonom kojim se utvrđuju podsticaji u poljoprivredi i ruralnom razvoju, odnosno posebnim propisom kojim se utvrđuje raspodela podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju.

Rok za realizaciju odobrenih projekata je kraj ove godine, dok je rok za kategorizaciju smeštajnih kapaciteta februar 2023. godine.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten