POSLEDNJE VESTI

BRANISLAV VELjKOVIĆ POBEDNIK TENISKOG TURNIRA REKREATIVACA „BABUŠNICA 2022“

10.08.2022.

Pobednik sedmog izdanja teniskog turnira rekreativaca „BABUŠNICA 2022“ je Branislav Veljković iz Babušnice, koji je u reprizi prošlogodišnjeg finala pobedio Miomira Miletić iz Niša. Do svoje druge titule Veljković je stigao pobedom 2:0, po setovima 7:5 i 6:4, čime se u potpunosti revanširao Miletiću za poraz u prošlogodišnjem finalu.

Posle tesno dobijenog prvog seta, Veljković je sigurnom i agresivnom igrom u ranoj fazi drugog seta stigao do dva brejka prednosti i vođstva 4:0. Jedan uzvraćen brejk, Miletiću nije bio dovoljan za preokret, pa je Veljković sigurnim servisima sačuvao prednost i rutinski priveo meč kraju, čime je nakog četri godine vratio titulu u svoje ruke.
Treće mesto zauzeo je, kao i prošle godine, Marko Kostić iz Bele Palanke, koji je, kao i prošle godine, u duelu za treće mesto pobedio Predraga Popovića iz Babušnice rezultatom 2:0, pa je Popoviću drugu godinu zaredom pripalo četvrto mesto.
Pehare i nagrade najboljim takmičarima uručila je predsednica Opštine Babušnica Ivana Stojičić, u prisustvu Dejana Lazarevića, opštinskog većnika zaduženog za omladinu i sport. Tom prilikom predsednica opštine je čestitala takmičarima na postignitim rezultatima i viteškoj borbi. Ona je izrazila nadu da će uspeh Branislava Veljkovića dodatno podstaći mlade da se bave sportom. Lokalna samouprava je ove godine pomogla organizaciju više sportskih turnira, kao i nekoliko škola raznih sportova.
Turnir je kao i prethodnih godina organizovao TK „Babušnica“ a sedmo izdanje ovog tradicionalnog turnira otvorenog tipa okupilo je 22 igrača iz Niša, Pirota, Bele Palanke i Babušnice. Najviše je bilo domaćih igrača, njih osmorica. Najmlađi takmičar imao je 15 godina a najstariji 40.

Pored organizovanja ovog turnira ovaj uspešni sportski kolektiv kroz organizaciju škole tenisa i turnira za najmlađe bavi se i stvaranjem novih igrača.
Kako kaže Popović, problem u radu sa mladima predstava nedostatak treninga u zimskim uslovima, jer proteklih godina zbog koronavirusa nisu mogli da koriste salu, ali se nada da će od ove godine moći da se posvete školovanju mladih igrača i tokom zime.
Tradicionalni teniski turnir rekreativaca održan je pod pokroviteljstvom opštine Babušnica.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten