POSLEDNJE VESTI

RADOVI NA REKONSTRUKCIJI OSNOVNE ŠKOLE „MLADOST“ U VELIKOM BONjINCU

15.08.2022.

U toku su radovi na rekonstrukciji Osnovne škole „Mladost“ iz Velikog Bonjinca. Zgrada ove škole sagrađena je šezdesetih godina prošlog veka i ovo su prvi ozbiljniji radovi na njenoj sanaciji.

Radovi se finansiraju sredstvima Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, koje je za rekonstrukciju škole u Velikom Bonjincu izdvojilo oko 100 hiljada evra. Projektom je predviđena kompletna rekonstrukcija krova, zamena krovnog pokrivača, fasadne stolarije i oluka, kao i kompletna rekonstrukcija fasade. Radove na rekonstrukciji ove nekada velike škole obišla je predsednica Opštine Babušnica Ivana Stojičić, koja je tom prilikom rekla da je zadovoljna brojem obnovljenih škola i verskih objekata u poslednje dve godine. Obnovljena je škola u selu Preseka, u toku su radovi u školi u Velikom Bonjincu, a u ovom selu obnovljena je i Crkva. Uskoro bi trebalo da počne i renoviranje škole u selu Strelac.

Direktorka škole Marija Stanković, rekla je da škola u Velikom Bonjincu nije menjala izgled od njene izgradnje, ideja o njenoj rekonstrukciji stara je čitavu deceniju, a sada su konačno dočekali i njenu realizaciju. Škola u Velikom Bonjincu nekada je imala više stotina učenika, a zbog velike migracije stanovništva broj učenika se mnogostruko smanjio.

Prošle školske godine školu je pohađalo 15 učenika, a sličan broj očekuje se i u novoj školskoj godini. Pored matične škole u Velikom Bonjincu rade i izdvojena odeljenja u Modroj Steni i Zavidincu, dok su izdvojena odeljenja u Malom Bonjincu, Mezgraji i Ostatovici zatvorena. Rok za završetak svih radova na rekonstrukciji škole je 120 radnih dana.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten