POSLEDNJE VESTI

Izveštaj rada Doma zdravlja Niš i njegove kovid ambulante

12.09.2022.

Tokom vikenda u Domu zdravlja Niš održana je akcija preventivnih pregleda, gde se odazvao veliki broj građana. Zaposleni iz Službe za zdravstvenu zaštitu odraslih, Službe za zdravstvenu zaštitu žena, Službe za specijalističko – konsultativne delatnosti, Službe za stomatološku zdravstvenu zaštitu i Službe polivalentne patronaže, tokom proteklog vikenda realizovali su akciju i bili dostupni, kako bi pomogli građanima, takođe, dali su savete za dalje napredovanje njihovog zdravstvenog stanja ili ranom otkrivanju i lečenju nezaraznih bolesti.

Što se tiče rada kovid ambulanata Doma zdravlja Niš, ukupno je pregledano 636 pacijenata, 265 prvih i 371 kontrolnih pregleda. Urađeno je 2 rentgenskih snimaka i 215 laboratorijskih analiza. Takođe, odrađeno 479 testova, od čega je bilo 129 pozitivnih. U Nišu od urađeno 531 testova, registrovano je ukupno 130 pozitivnih na kovid 19. Dok je u pedijatrijskoj kovid ambulanti Doma zdravlja Niš ukupno je obavljeno 143 pregleda, 97 prvih i 46 kontrolna pregleda. Ustanovljeno je da od urađenih 154 testova kod dece, 23 deteta je pozitivno na Korona virus.

Dom zdravlja Niš, pored redovnih pregleda i ustaljenog sistema rada, uspeo je da tokom proteklog vikenda izađe u susret građanima sela “Krušce”. Akcija je održana pod nazivom “Približimo se pacijentima”, u nedelju 11. septembra. Služba za zaštitu odraslih DZ Niš, obišla je stanovnike navedenog sela, u zakazamom terminu, a posebna pažnja i prednost  bila je usmerena na stara, manje pokretna i nepokretna lica. Građani su imali priliku da im se ukaže na nivo šećera u krvi, da im se izmeri krvni pritisak, kao i na klinički pregled, uzimanje anamneze, a takođe su im upućeni saveti u daljem lečenju i unapređivanju svog zdravstvenog stanja.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten