POSLEDNJE VESTI

Dan srpskog jedinstva, slobode i zastave, 15. septembar obeležen i u JPU Pčelica

16.09.2022.

Dan srpskog jedinstva, slobode i zastave, 15. septembar naši najmlađi sugrađani, mališani vrtića JPU “Pčelica” Niš obeležili su u svom vrtiću sa svojim vaspitačima primereno njihovom uzrastu.

Vaspitači JPU Pčelica, pokušali su da dočaraju značaj zastave I nacionalnog identiteta, primereno njihovim godinama. Mališani su mahali zastavicama I pevali himnu svoje zemlje.

„Tri boje zastave naše i grb po sredini, ponosno nam maše. Simboli slobode, hrabrosti i snage, crvena, plava, bela posebno su drage“, poručili su naši najmlađi sugrađani.

„Svi ti simboli su prelepi i za nas dragoceni, jer nas podsećaju da nikada ne zaboravimo one koji su stradali za slobodu svog naroda i domovine. Zato vaspitači uče decu da budu ponosni na naše nacionalne simbole i da se sa poštovanjem i zahvalnošću sećamo naših predaka“, izjavila je Svetlana Mitić.

Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, sećanje na dan kada je 1918. godine probijen Solunski front, prvi put je na ovakav način obeležen u vrtićima JPU „Pčelica“, jer je i prva zvanična proslava ovog dana u Srbiji bila 2021. godine.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten