POSLEDNJE VESTI

Dom zdravlja Niš, Kuća je dobrog srca koja svakodnevno brine o zdravlju svojih pacijenata

11.10.2022.

Dom zdravlja Niš, svakog meseca organizuje u više navrata Savetovalište za trudnice. Buduće mame pored edukacije koju stiču u Savetovalištu, razmenjuju iskustva sa drugim polaznicama, druže se i ispunjuju svoje najlepše dane u pozitivnoj atmosveri. Edukacijom ovog tipa, polaznice se informišu o trudnoći, porođaju, babinjama, dojenju, razvoju bebe i o njenoj nezi.

Službe redovno održavaju edukaciju sa novim polaznicima, a jedna grupa je upravo danas krenula u Savetovalište.

Što se tiče borbe protiv sezonskog gripa, preporuka je da sa vakcinacijom treba početi u periodu jeseni, oktobru i novembru mesecu, da bi u vremenu nastanka epidemije naš organizam bio spreman za odbranu. Važno je napomenuti da je za stvaranje zaštite organizma od gripa potrebno oko 3 nedelje. Pravovremeno vakcinisanje sprečava epidemiju gripa i dodatne zdravstvene komplikacije. Vakcinaciju protiv sezonskog gripa zaposlenih u Gradskoj upravi i Kabinetu gradonačelnice, danas je obavio vakcinalni tim Doma zdravlja Niš.

Kada je u pitanju borba protiv Korona virusa, u kovid ambulantama Doma zdravlja Niš ukupno je pregledano 587 pacijenata, od tog broja 398 prvih i 364 kontrolnih pregleda. Urađeno je 41 rentgenskih snimaka i 345 laboratorijskih analiza. Odrađeno 701 testova, od čega je bilo 108 pozitivnih, urađeno je 857 testova i registrovano ukupno 116 pozitivnih na kovid 19. U pedijatrijskoj kovid ambulanti Doma zdravlja Niš ukupno je obavljeno 130 pregleda ( 85 prvih i 45 kontrolna pregleda). Urađeno je 133 testova kod dece i registrovano 5 pozitivnih deteta na Korona virus.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten