POSLEDNJE VESTI

Izložba digitalnih radova u Galeriji niškog Kulturnog centra

12.10.2022.

U Galeriji Niškog Kulturnog centra, u sredu, 12. oktobra, sa početkom od 18.00 sati, biće otvorena izložba digitalnih radova, umetnika Dragana R. Todorovića. Izložba će biti održana pod nazivom “Kaleidoskopski spektakl”.

Dragan je kroz svoje slike prikazao sudar, energetskog naboja, svetlnosnim potencijalom, ukazuje na nedvosmisleni višedimenzioni I metafizički prirodni svet. Posmatrač, doživljava vizuelni spektakl. Takođe, prikazana je slojevita, virtuozna igra bez početka I kraja, osvajajući istovremeno bogatstvo Valera I igre planova u jednom, koliko god radovi delovali haotično, svetlosni mlazevi, ugao rotiranja, spektri boja,  svi su oni zadati, diktirani od strane umetnika.

Umetnik Todorović, rođen je 1956. godine, u Ogoštu, u Srbiji. Doktorirao je na Departmanu za fiziku, Prirodno matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu. Jedan deo istraživanja jeste proučavanje transporta energije u belančevinama i polimernim lancima. Kroz dugogodišnje istraživanje, ti procesi su vizuelizovani od 2006. godine, a kasnije od 2013. godine, i materijalizovani. One su sada deo autorovog likovnog istraživanja, do sada su prikazane na preko sedamdeset grupnih žiriranih izložbi u zemlji i inostranstvu i trinaest samostalnih izložbi. Todorović, dobitnik pet nagrada.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten