POSLEDNJE VESTI

Svečanim koncertom obeležiće se 135. godina postojanja i delovanja NCPD „Branko“

18.10.2022.

Svečani koncert, povodom obeležavanja velikog jubileja, 135. godina postojanja i neprekidnog delovanja NCPD „Branko“, pri sabornoj crkvi u Nišu, održaće se u Svetosavskom domu, 20. oktobra (četvrtak), sa početkom od 19.30 sati, uz blagoslov Episkopa niškog G. Arsenija.

Koncertu će učestvovati „veliki i mali hor“, NCPD „Branko“, zatim govoriće besednik, profesor i kompozitor, Svetislav Božić, dok će gost i učesnik biti „Gale Kerber“.

Obeležavanju 135. godina postojanja i neprekidnog delovanja NCPD „Branko“, prisustvovaće predstavnici brojnih horova iz zemlje i inostranstva, kao i ličnosti iz crkvenog, akademskog, umetničkog, društvenog i političkog života grada Niša, kao i iz ostalih delova Srbije. Nakon obraćanja i koncerta, biće održan koktel, dok će u porti Saborne crkve biti priređen vatromet.

Niška crkvena pevačka družina „Branko“, zvanično je osnovana 1. septembra 1887. godine, mada, u pojedinoj literaturi i arhivskim izvorima pominju se Božić i Đurđevdan, koji su proglašeni za slavu Društva.

Bilo je to nepunu deceniju posle oslobađanja Niša od Turaka, 1878. godine, u vreme ubrzanog prosvetnog i kulturnog razvoja i preobražaja grada.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten