POSLEDNJE VESTI

Niška crkveno pevačka družina „Branko“ nastupa u Jerusalimu

26.11.2022.

Niški hor „Branko“, nastupa u Jerusalimu, 26. novembra, u organizaciji pravoslavnih Arapa. Niški hor nastupaće sa blagoslovom patrijarha Jerusalimskog Teofila III, u organizaciji hora pravoslavnih Arapa „Svetog apostola Jakova“, hor NCPD „Branko“ iz Niša, istinski ambasador srpske duhovne i svetovne kulture, nastupa u Jerusalimu, u sali hora „Notr Dam“.

Organizator koncepta je hor pravoslavnih Arapa „Svetog apostola Jakova“, istoimene crkve, koja se nalazi u sklopu hrama Vaskrsenja u Jerusalimu.

Hor Niško crkvene pevačke družine „Branko“ koji  neprekidno deluje već 135. godina pri Sabornom hramu u Nišu, nosilac brojnih priznanja, osnivač i organizator festivala duhovne muzike „Muzički edikt“, koji svake druge godine okuplja u Nišu na stotine pevača iz celog sveta, dokazao je, da je dostojan predstavnik srpske duhovnosti i kulture.

Sa blagoslovom Preosvećenog Episkopa niškog G.G. Arsenija, članovi  hora NCPD „Branko“ iz Niša, nalaze se u Svetoj zemlji, gde koncertno nastupaju i učestvuju na crkvenim službama.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten