POSLEDNJE VESTI

Niška Banja dobija akva park, radovi u toku i teku po planu

01.12.2022.

Na jugoistoku Srbije, samo 10 kilometara od Niša nalazi se Niška Banja. Banja koja leži na geotektonskoj granici kristalaste rodopske mase i krečnjačkih planina istočne Srbije, spoju velikih udolina Balkasnsog poluostrva, južnom obodu prostrane i plitke niške kotline, podnožju i na padinama Koritnjaka, istoimenog brda i sela.

Gradsko naselje, na području grada Niša, prirodno je lekivito, sa umereno kontinentalnom klimom, termomineralnom vodom, prirodno mineralnim blatom i lekovitim gasovima.

Nišlije pored svih parkova, spomen parkova, vole da provode vreme u prirodi. Niška Banja ima poseban značaj za svoje stanovnike, komšije iz ostalih gradskih opština, ali i turiste. Svi vole svež, čist vazduh, odmor i mir. Nakon završene radne nedelje, tokom vikenda, kako mladi stanovnici, tako i stariji, vole da sede na klupici u Banji provode vreme, razgovaraju, druže se, šetaju i udišu svež vazduh. Puno je porodica koje svoje mališane šetaju i dovode u banju.

Pored predivnog šetališta, parka, crkve, restorana i kafića za predah, u Niškoj Banji je uveliko izgradnja bazena sa akva parkom. S obzirom da Niš nije do sada imao akva park ova investicija će posebno obradovati decu, srednjoškolce, studente ali i stariju populaciju, jer će im to i te kako dobro doći u vreme leta i tropskih dana.

Kako čelnici Niša navode, potencijal koji Gradska opština Niška Banja poseduje treba i te kako iskoristiti, jer će to uticati i na povećanje turista.

Rad bazena sa talasima je završen a izgradnja se izvodi po planu. Trenutno se radi na izgradnji zatvorenog objeta. U samoj banji zamenjeni su stari cevovodi otpadnih voda na Trgu Republike, ali i u ulici Hajduk Veljkovoj ispod “RADONA”, kako bi se sprečilo izlivanje vode i završilo asfaltiranje ulice. Naime, urađen je i deo korita Kovanlučkog potoka.

Važno je za razvoj grada i opštine da su se noćenja gostiju povećala za čak 40% od početka godine do oktobra tekuće godine, sve u odnosu na protekle tri godine.

 

 

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten