POSLEDNJE VESTI

Dom zdravlja Niš redovni rad i aktivnosti

06.12.2022.

U Domu zdravlja Niš održana je obuka pod nazivom “Hitan odgovor na kovid 19”. Ekipe sa odeljenja Medicine sporta u Zavodu za hitnu pomoć održale su obuku u okviru programa prve pomoći.

Takođe, rukovodstvo Doma zdravlja Niš održalo je radni godišnji sastanak kako bi se sumirali rezulatiti ostvareni u toku tekuće godine, ali i kako bi se razmatrali problemi i poboljšao rad. Razgovaralo se i o planovima za narednu godinu, te se povodom toga održao razgovor sa Službom za kućno lečenje, medicinsku negu i palijativno zbrinjavanje. Zbog  velikog opterećenja i ozbiljne zdravstvene patologije pacijenata služba je ispunila i prebacila plan za ovu godinu.

Služba kućnog lečenja, medicinske nege i palijativnog zbrinjavanja u kontinuitetu radi na zdravstveno socijalnoj zaštiti pacijenata. Kućno lečenje namenjeno je za pacijente koji boluju i u terminalnoj fazi su bolesti, kao i nad nepokretnim pacijentima ili slabo pokretnim koji se kreću uz pomoć pratnje.

Njihova delatnost je garijatrija, palijativno zbrinjavanje, nastavak bolničkog lečenja, nega, pomoć u kući i specijalističko konsultativni pregledi (internista, neurolog, psihijatar i fizijatar).

Služba ima za cilj da unapredi i usavrši rad službe, da bi se pacijentima pružala što kvalitetnija usluga.

 

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten