POSLEDNJE VESTI

Promocija knjige autora Milana Todorovića

09.12.2022.

U Niškom kulturnom centru, Maloj sali, 9. decembra (petak), sa početkom od 19.00 sati, održaće se promocija knjige “  Početak: Kraj /o vladaru i pobunjeniku/“  u izdanju „Admiral Booksa”, Milana Todorovića Tenera.

U programu će učestvovati pored autora Milana Todorovića i Zoran Rapijić, izavač i Branislav Janković, književnik.

Kako organizatori ističu, izražena je kroz monologe junaka, govori o dve sudbine koje se na samom kraju kao u kakvoj antičkoj tragediji ukrštaju.  Vladar i pobunjenik, istih nesreća, osamljeni, krvavih ruku, sada zauvek drugačiji, promenjeni svojim predodređenim sudbinama, oslikani kroz price i misli drugih ljudi koji su im prilazili diveći im se ali ih i gurali do samog dna provalije.

Inače, autor i pisac knjige, Milan Todorović, rođen je 1966. godine, u Trsteniku, na zapadnoj Moravi. Osnovnu i srednju, kao i diplomu stekao je u Beogradu, na Filozofskom fakultetu odseku psihologija.

Milan je bio istaknuti član Književnog kluba Isidore Sekulić, Pedagoške akademije, takođe, pisao je za različite novine, magazine ali i radio programe. Bavio se izdavaštvom i knjižarstvom u više navrata. Dok je osnivač  i idejni tvorac Knjižare Magelan i Izdavačke kuće Magelan Pres.

Pre dve decenije objavio je knjigu fragmenata i urbane poezije, autor je i knjige Misli Beogradskog Antikvara, štiva koje govori o knjižarama.

Milan je tvorac i četiri filsmka scenarija na engleskom jeziku, bavio se režijom dokmentarnim filmovima, putovao je puno u Evropi, Istočnoj i Zapadnoj, više puta boravio u Rusiji, Kini, Indiji i Americi.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten