POSLEDNJE VESTI

Kristofer Hil u poseti Nišu obišao dve ustanove

16.12.2022.

Kritofer Hil, ambasador Sjedninjenih Američkih Država u Srbiji, u poseti Nišu pored Pravnog fakultet obišao je i Gradsku kuću u Nišu.  Zajedno sa Draganom Sotirovski, gradonačelnicom Niša, obišli su centar za pružanje socijalnu zaštitu „Mara“.

Naime, centar „Mara“ je sada proširio svoje kapacitet zahvaljujući donaciji američke ambasade u Srbiji.

Sve ovo poboljšava i omogućava bolje uslove života i boravka korisnicima ustanove.

Na kraju razgovora američkog ambasadora i gradonačelnice Niša, zaključeno je da su mir i stabilnost, činioci koji su neophodni za napredak.

U poseti pravnom fakultetu, Kristofera Hila, ambasadora Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji, dočekao je Nebojša Raičević, profesor i sadašnji dekan fakulteta sa svojim saradnicima na fakultetu.

Studenti Pravnog fakulteta u Nišu broje nagrade na takmičenjima u simulaciji suđenja širom Srbije i sveta. Naime, studenti ovog fakulteta broje uspehe na nacionalnom, regionalnom i međunarodnom takmičenjimu. Tim povodom daleko se čulo za njih, pa je to faktor koji je uticao da fakultet dobije sudnicu za simulaciju suđenja.

Zahvaljujući uspesima niških studenata, njihovom učenju, znanju i zalaganju, fakultetu je američka ambasada donirala  99.000 dolara, za rekonstrukciju dve učionice. Sada su učionice pretvorene u sudnice za simulaciju suđenja.

Kako ističe Nebojša Raičević, profesor fakulteta, ovo su sada najsavremenije sudnice kakve nema nijedan fakultet u Srbiji a ni u regionu.

Studente je ovaj gest mnogo obradovao ali i profesore, jer sada imaju još bolje uslove da vežbaju i tek broje nove nagrade. Studenti će sada sudnice za simulaciju koristiti za spremanje pred takmičenje, učenje, rad stručne prakse za poslove sudija, tužioca i advokata, u cilju jačanja i doprinosa vladavine prava.

 

 

 

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten