POSLEDNJE VESTI

IZLOŽBA RADOVA „GRADOVI: IZVESTAN POGLED” U GALERIJI SINAGOGA

22.12.2022.
1
2
3
5
6
7
8
9
10
11

U Galeriji Sinagoga u Nišu otvorena je izložba „Gradovi: izvestan pogled” koja će trajaći do 22. januara 2023. godine. Izložbu su pripremili Narodni muzej Srbije u Beogradu i Narodni muzej Niš.

Na otvaranju izložbe govorile su direktorka Narodnog muzeja Niš Vesna Crnoglavac, autorka izložbe dr Dragana Kovačić i direktorka Narodnog Muzeja u Beogradu Bojana Borić Brešković.

Direktorka Narodnog muzeja Niš Vesna Crnoglavac je zaželevši dobrodošlicu posetiocima izjavila:

„Drage kolege, dragi prijatelji, ljubitelji umetnosti dobro došli na otvranje izložbe „Gradovi: izvestan pogled”, velika je čast da imamo mogućnost da pogledamo izložbu Narodnog muzeja Srbije iz Beograda”.

Autorka izložbe dr Dragana Kovačić govorila je o ideji izložbe.

„Ideja je bila da se prikaže način na koji je grad doživljen, način na koji je grad tumačen, način na koji je grad obiđen početkom i krajem devetnaestog veka i početkom dvadesetog veka, vizija grada sa jedne određene distance, grad koji je u stvari panorama, grad koji živi u jednom lepom idiličnom i harmoničnom odnosu. Ovi radovi komuniciraju sa nama kao mesta u kojima smo bili, mesta u koja ćemo ići, mesta u koja želimo da idemo, sa jednom atmosferom koja donosi u stvari različite prizore, različite gradove i različite kulture. Ovom izložbom su gradovi došli u grad Niš”.

Direktorka Narodnog Muzeja u Beogradu Bojana Borić Brešković zahvalila se kolegama i posetiocima i izjavila:

„Ovom prilikom otvaramo izložbu Narodnog muzeja Srbije. Izložbu zahvaljujući kojoj ćemo imati priliku da upoznamo prizore grada kao mesta u kome je počela i u kome se dinamično razvijala moderna kultura od šezdesetih godina osamnaestog veka do tridesetih godina dvadestog veka”.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten