POSLEDNJE VESTI

JKP „Mediana“ Niš organizovala prodaju jelki povodom novogodišnjih i božićnih praznika

24.12.2022.

Javno komunalno preduzeće “Mediana” Niš pored svakodnevne borbe za lepštim i čistijim gradom, ovog puta osmislilo je kako da obraduje i pomogne svojim sugrađanima u ukrašavanju svog doma i dvorišta s obzirom da su praznici u toku, kao i kupovina jelki za ukrašavanje.

Naime, ispred popularnog tržnog centra “Delta Planet”, JKP “Mediana” Niš organizovalo je akcijsku prodaju prirodnih novogodišnjih jelki. Novogodišnji i božićni praznici su jedan od razloga kada svi građani vole da ukrase svoje domove, te je ovo idealna prilika za sve njih.

Iz javno komunalnog preduzeća apeluju na građane da je prirodna jelka idealno rešenje za očuvanje ali i zaštitu životne sredine, dok se na taj način sprečava seča mladih stabala.

Akcija će biti održana 24. decembra (subota) sa početkom od 09.00 do 17.00 sati, dok javno komunalno preduzeće nudi širok asortiman jelki koje su po ceni od 850 do 2000 dinara.

Ono što je važno i što zaposleni ovog komunalnog preduzeća poručuju, jeste da prirodnim jelkama treba dati primat nad veštačkim odnosno plastičnim jelkama, jer pre svega donose svežinu u dom i miris pravog drveta.

Još važnije je što nakon praznika i ukrašavanja jelke mogu da se koriste odnosno zasade u dvorištu i na taj način ostanu za naredne godine.

Ukoliko građani po završetku praznika nemaju gde da zasade jelku, ekipe JKP “Mediana” Niš će se pobrinuti i posaditi na nekoj od  javnih površina i na taj način svi ćemo uticati na klimu u području.

Građani će dobiti flajer koji popunjavaju sa potrebnim podacima i nakon praznika imaju mogućnost da kontaktiraju sektor zelenila na broj 018/515 – 542. Nakon toga, radnici sektora imaju obavezu da dođu po jelku i pobrinu se oko sadnje jelke.

Akcijska prodaja novogodišnjih Smrča sa busenom visine je od 1 m  do 2,5 m, po ceni od 850, 1000, 1350 i 2000 dinara.

Kupci takođe prilikom kupovine imaju mogućnost da dobiju savete gajenja biljke ali i kako da biljka ostane lepa i sveža do zavšetka praznika. Radnici najčešće savetuju da se biljka ne drži na toplom, da se orošava jednom do dva puta dnevno i umereno poliva vodom.

Svi zainteresovani građani koji danas nisu u mogućnosti da se pridruže akciji to mogu učiniti i narednih dana u nekom od maloprodajnih objekata JKP „Mediana“.

 

 

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten