POSLEDNJE VESTI

U Univerzitetskom kliničkom centru u Nišu najkraći period čekanja za sve procedure

26.12.2022.

Ministarstvo zdravlja Srbije tražilo je od Univerzitetskog Kliničkog centra u Nišu da dostavi sve liste čekanja za sve procedure koje se vrše u toj ustanovi.

Zoran Perišić, direktor Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu, ističe da je puno oblasti sa malom listom čekanja, kao i da je vremenski period čekanja najkraći u Srbiji. Širom Srbije liste čekanja su nekoliko godina, dok je u Nišu najduži period čekanja godinu dana. Naime, najduži red čekanja je na ortopediji.

Univerzitetski Klinički centar Niš ove godine je počeo sa radom elektrofiziologije, koja se inače u Srbiji zakazuje za period veći od dve do dve i po godine. Na klinici za očne bolesti ne postoji lista čekanja za implantaciju sočiva. Što se tiče zračne terapije lekari se trude da lista čekanja bude ispod dve nedelje.

Kako ističu, ako pacijent želi da ga pregleda određeni lekar moguće je da će se tu duže čekati, ali da svakako niko neće biti izostavljen. Ono što radi Klinički centar mogu da rade ustanove primarne i sekundarne zdravstvene zaštite, kako bi  tercijat bio organizovan za nešto drugo. Za specijalističke preglede dovodi se u pitanje da li treba uvesti popodnevne preglede.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten