POSLEDNJE VESTI

OČUVANJE ŽIVOTNE SREDINE: POZORIŠTE NA KEJU

27.12.2022.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13

Na platou ispred Oficirskog doma na nišavskom keju realizovana je ekološka akcija pod nazivom „Reciklomat”. Reč je, naravno, o očuvanju i zaštiti životne sredine i značaju reciklaže u tom domenu. Ovu korisnu akciju osmislili su JKP Mediana Niš,  zatim operater za upravljanje otpadom u Srbiji „Sekopak”, kao i omladinska organizaija KOM018. Centralni događaj bila je novogodišnja predstava pod nazivom „Sakupljaj svoju ambalažu i nosi na reciklažu“ u izvođenju pozorišta „Dečija zemlja” iz  Smedereva.

„Ono što danas možemo da vidimo jeste puno razdragane i srećne dece koja su ponela sa sobom sve ono što može da se reciklira iz njihove kuće. Želeli smo da ih edukujemo i da ih za uzvrat nagradimo. Danas ćemo imati oko 250 do 300 dece uzrasta drugog i trećeg razreda koja će gledati divnu novogodišnju predstavu. Javno komunalno preduzeće Mediana im iskazuje veliku zahvalnost. Ovde možete videti reciklomat kojeg je Javno komunalno preduzeće postavio. Zajedno sa mladima koji se okupljanju ovde na keju sproveli smo aktivnost prikupljanja ambalažnog otpada, prvenstveno se ubacuju flaše, limenke i staklena ambalaža, a ima pomalo i tetrapaka. Do sada smo bez podrške mlađe generacije uspeli da sakupimo preko osamdeset hiljada delova ambalaže, a pozvali smo i mlađe jer je nama kada je u edukaciji zaštita životne sredine i reciklaže u pitanju bitna i solidarnost svih generacija. Pozivam ovom prilikom starije da se priključe ovoj akciji“ – rekla je, između ostalog, Sonja Popović, govoreći u ime JKP Mediana.

Jovica Tišma, iz smederevskog pozorišta „Dečija zemlja” govorio je o predstavi.

„Zahvaljujući Sekopaku koja je društveno odgovorna kompanija i razmišlja o reciklaži i o značaju reciklaže i očuvanju životne sredine napravili smo jednu jednu interaktivnu pozorišnu predstavu koja se zove „Sakupljaj svoju ambalažu i nosi na reciklažu“. Mi nismo tu da naučimo nečemu decu zato što deca znaju da ne treba bacati smeće – već da ih ohrabrimo da to što znaju primene. A naravno, odrasli im moraju biti primer“.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten